Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hokejisté Plzně zaznamenali čtvrtou porážku v řadě, Liberci podlehli 1:4

Hokejisté Liberce zvítězili ve 41. kole extraligy na ledě Plzně 4:1 a ukončili tak sérii čtyř porážek. Po bezbrankové první třetině získali náskok Bíli Tygři v prostřední části a dvěma góly ve třetí třetině Indiány zlomili. Plzeňští prožívají nejhorší pasáž ročníku, což podtrhla jejich čtvrtá prohra za sebou. Vítěznou trefu hostí zaznamenal ve 37. minutě Jan Šír.

Domácí přes absenci čtyř útočníků základní sestavy začali aktivněji, ale hosté odolali díky zákroku gólmana Kváči při šanci nekrytého Martina Langa. Na druhé straně v 10. minutě při hře čtyři na čtyři na pravém kruhu volný Ivan neprostřelil dobře vyjetého Svobodu. Ten měl za chvíli štěstí, když Birner střelou do odkryté branky trefil jen boční síť. V závěru první třetiny ještě během přesilovky zastavil Kváča ránu Bulíře bez přípravy.

V úvodu rušné prostřední části Birner během početní výhody z mezikruží pálil nad. Po libereckém náporu zastavil ve vlastním oslabení ujíždějícího Jelínka jen za cenu faulu Čerešnák a z následného trestného střílení otevřel ve 26. minutě bekhendovým zakončením skóre Filippi.

Domácí mohli záhy díky nedisciplinovanosti Bílých Tygrů odpovědět při půlminutové přesilovce čtyři na tři, Schleiss ale napálil jen pravou tyčku. Vyrovnání zajistil Indiánům až Přikryl, jenž ve 29. minutě úspěšně dorazil přesilovkový pokus Bulíře.

Po polovině utkání znovu převzali iniciativu častěji střílející hosté. Gólové příležitosti Jelínka a Najmana ještě Svoboda zastavil, ale v 37. minutě už nestačil na pohotovou bekhendovou dorážku Šíra.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky sice domácí diktovali tempo, ale po faulu Přikryla je ve 46. minutě od další pohromy uchránila po střele Klapky z pravého kruhu jen horní tyč. Hosté si hlídali vedení a dokázali ubránit i třetí vyloučení Rosandiče v utkání.

Navíc v 53. minutě Vlach tečí Melanconova nahození od modré čáry zajistil Tygrům dvoubrankový náskok. Zoufalou snahu domácích o korekci výsledku ukončilo špatné střídání a na konečných 4:1 upravil 19 vteřin před sirénou trefou do prázdné branky Gríger.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Liberec, Bílí Tygři Liberec, FC Viktoria Plzeň, Jan Šír, hokejista, Martin Lang

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Plzně zaznamenali čtvrtou porážku v řadě, Liberci podlehli 1:4  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.