Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Indiánům se podařil další dramatický obrat, Pardubice udolali těsně 3:2

Dlouhou dobu to vypadalo, že se snad gólu ani nedočkáme. Třetí třetina jich pak přinesla hned pět! Hokejisté Plzně porazili v 16. kole extraligy Pardubice 3:2 a připsali si sedmou výhru z posledních osmi zápasů. Po dvou bezbrankových třetinách sice poslal Dynamo ve 47. minutě do vedení Robert Říčka, Indiáni ale během necelých pěti minut díky třem využitým přesilovkám skóre otočili, když se prosadili tři cizinci Gustaf Thorell, Martins Dzierkals a Ludwig Blomstrand.

Již ve druhé minutě se po zaváhání pardubické defenzivy musel činit Frodl. Explzeňský gólman si poradil se střelou autora hattricku z minulého utkání Blomstranda, jenž zakončoval nekrytý z ideální pozice. Domácí překvapili soupeře aktivním nástupem, v další šancí ale nepřekonal Frodla z levé strany Thorell.

Pardubičtí se postupně zvedli a v 15. minutě po přečíslení ve vlastním oslabení pálil z mezikruží nebezpečně Koffer. Půl minuty před první přestávkou od pohromy domácí uchránil jen skvělý zákrok gólmana Svobody proti střele Ciencialy bez přípravy, jemuž přihrával v akci dvou na jednoho Roman.

Rušnou prostřední část zahájili hosté přesilovkou, během níž Poulíček zblízka minul odkrytou branku a na druhé straně ve 24. minutě Viktor Lang zblízka neskóroval po závaru. Před polovinou utkání se ve vysokém tempu přelévaly akce na obě strany. Po chybné rozehrávce Kindla zachránil Indiány proti střele Blümela Svoboda a za chvíli se zaskvěl i jeho protějšek Frodl, jenž znemožnil pořádně zakončit Adamcovi brejk dva na jednoho.

Hosté přečkali díky Frodlovi i další pokusy střelecky agilnějších Indiánů a naopak ve 34. minutě po samostatném úniku pálil jen těsně nad Blümel. Hráči Dynama poté ubránili i třetí oslabení a individuální průnik Bulíře zneškodnil pozorný Frodl. Závěr druhé třetiny patřil hostům, Poulíčkovu střelu z otočky ovšem stačil Svoboda se štěstím vytěsnit mimo.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky Východočeši zvládli další oslabení a ve 47. minutě nenápadnou střelou z pravého kruhu otevřel skóre aktuálně nejlepší extraligový střelec Říčka. Jenže následně zbytečným faulem nabídl domácím početní výhodu Adam Musil a Thorell dorážkou vyrovnal.

Navíc po neúspěšné pardubické trenérské výzvě další přesilovku o pouhých 13 vteřin později zužitkoval po odražené střele pohodlně zakončující Dzierkals a další nepovedenou výzvu střídačky Dynama potrestal šťastnou trefou na 3:1 Blomstrand. Hosté se probudili při hře bez brankáře a v 59. minutě po křížné přihrávce Košťálka snížil Paulovič. Při trestu Svobody krátce před sirénou orazítkoval tvrdou střelou Cienciala už jen brankovou konstrukci.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Pardubice, HC Dynamo Pardubice, SK Dynamo České Budějovice, Gustaf Thorell, Indiáni, Mārtiņš Dzierkals, FC Viktoria Plzeň, Ludwig Blomstrand, Robert Říčka, Adam Musil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiánům se podařil další dramatický obrat, Pardubice udolali těsně 3:2  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.