Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ani tentokrát indiáni na soupeře nestačili, ze Zlína si odváží prohru 2:0

Modrobílí nastoupili na led Zlína po třech porážkách v řadě, kdy podlehli Hradci, Vítkovicích a Liberci. Také poslední vzájemný zápas s Berany je stál těsnou prohru 2:1. Podle papírových předpokladů byla Plzeň favoritem zápasu. Vyhrát se ji však ani tentokrát nepodařilo.

 „Soustředíme se nyní na hru s pukem, důležité jsou také situace v našem obranném pásmu. Především pak ale nesmíme být tak často vylučovaní, to nás docela sráží. Posledních pár utkání nás to asi stálo nějaké body,“ přiznal před utkáním útočník Petr Kodýtek.

A za pravdu mu dává i kouč Ladislav Čihák. „Nesmíme dělat fauly, to v první v řadě. A také být trošku produktivnější. V minulém utkání proti Liberci to Guli se Suchošem krásně sehráli v početní výhodě, tím jsme si pomohli. I vyrovnávací gól, v nelehké situaci, kdy zbývalo pár minut do konce a Kani to skvěle hodil na bránu, kam si dobře sjížděl Kody. Prostě se to od něj odrazilo, takové trefy my teď potřebujeme. Za to jsem rád, ale musíme i při hře pět na pět přidávat další a být produktivní,“ říká.

Ačkoli je Zlín na předposledním místě tabulky, hned se ujmul vedení. Už v sedmé minutě otevřel zápas Dalibor Řezníček. Sice tomu dopomohla i notná dávka štěstí, kdy Dominiku Frodlovy vypadl puk z lapačky rovnou za jeho záda. V posledních minutách první třetiny zvýšil náskok domácích Pavel Kubiš. Do šaten tak plzeňští odcházeli s dvoubrankovou ztrátou.

Druhá třetina nabídla více vyrovnanou hru, možná i proto nepadl ani jeden gól. V posledním dějství se tlak Plzeň začal stupňovat, nebylo to však nic platné ani když dohrávali bez brankáře. Konečné skóre 2:0.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto David Peška/PSG Berani Zlín

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Zlín, PSG Zlín, Bílí Tygři Liberec, HC Vítkovice Ridera, Hradec, Petr Kodýtek, Ladislav Čihák, Pavel Kubiš, Dalibor Řezníček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani tentokrát indiáni na soupeře nestačili, ze Zlína si odváží prohru 2:0  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.