Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Napínavý souboj až do samého konce, o vítězi muselo rozhodnout prodloužení

První utkání tohoto roku se Západočechům moc nevydařilo, v zápase vedli 3:1, soupeř však zvládl během druhé třetiny vyrovnat, rozhodnout tak muselo prodloužení. V tom se lépe dařilo Ocelářům ze Třince. Plzeň si tak připisuje alespoň bod.

„Bude to podobné jako v play off – když jsme naposledy hráli ve vyřazovacích bojích, bylo to právě proti Třinci. Určitě nás nečeká nic lehkého! Jedná se o jeden z nejlepších týmů v soutěži. Stejně jako my i oni měli v posledních zápasech horší výsledky, pořád se ale nemění nic na tom, že to bude nesmírně náročné dvojutkání,“ uvedl před zápasem bek Peter Čerešňák.

A příliš se nemýlil, první zápas tohoto roku byl napínavý až do konce. Už v páté minutě si přihrávka Petra Straky našla Filipa Suchého, který poslal puk za záda třineckého brankáře. Oceláři to však nenechali jen tak a brzy vstřelil srovnávací gól Michal Kovařčík. Minutu před koncem první třetiny poslal indiány opět do vedení Suchý.

Tlak ze strany Západočechů se vyplatil i ze začátku druhého dějství, kdy se prosadil Petr Kodýtek a zvýšil náskok domácích na 3:1. To hosty jen nabudilo a stejně jako Filip Suchý se podruhé v zápase prosadil i třinecký Michal Kovařčík. Minutu před koncem druhé třetiny bylo vyrovnáno, o to se postaral Matěj Stránský v dresu ocelářů. Do poslední třetiny tedy nastupovali hráči za stavu 3:3.

Třetí třetina nepřinesla žádný gól, a tak o vítězi muselo rozhodnout prodloužení. V něm byli úspěšnější hosté, kteří tak otočili zápas a odvážejí si ze západu Čech vítězství 3:4.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, Třinec, HC Oceláři Třinec, Filip Suchý, Michal Kovařčík, Peter Čerešňák, Petr Straka, Matěj Stránský, Petr Kodýtek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Napínavý souboj až do samého konce, o vítězi muselo rozhodnout prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.