Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ani dnes se indiánům nedařilo, doma podlehli Kometě Brno 1:2

, aktualizováno 28. listopadu 2020, 7:50

Po pěti soutěžních duelech se dnes indiáni vrátili na svůj led, kde přivítali brněnskou Kometu. A bohužel ani dnes nedokázala Plzeň zvítězit. Brno nakonec porazilo domácí celek 1:2.

Indiáni se poprvé zaradovali ve 14. minutě. Ale radost jim dlouho nevydržela. Hosté totiž reklamovali postavení střílejícího Pavla Musila v brankovišti. A na popud výzvy Komety se zkoumalo video. Rozhodčí potvrdili, že branka skutečně neplatí.

Nakonec to byli hosté, komu se podařilo vstřelit první branku. V 18. minutě po přihrávce Jakuba Klepiše z levé strany u prvé tyče zakončil pod břevno Jakub Zbořil, který tak dal premiérový gól v extralize.

Další góly pak padly až ve třetí třetině. Plzeň vyrovnala ve 42. minutě, kdy se trefil k pravé tyči Filip Suchý po přihrávce Milana Gulaše. O sedm minut později zvyšuje Kometa na konečných 1:2. Přihrávku od Petra Holíka dostal Peter Schneider a zavěsil.

Západočeši tak poprvé letos doma ztrácejí zápas. Ale už zítra na stejném místě přivítají Vítkovice.  

"Dnešní zápas nás nezastihl v nějaké dobré formě. Ve druhé periodě nás Brno k ničemu nepustilo, těch dvacet minuto od nás bylo šílených. Všem hráčům se špatně hraje, když po většinu třetiny ani nevystřelíme na bránu nebo nejsme na puku," hodnotí utkání Pavel Musil.

"Od začátku sezóny máme dle mého největší problém s komunikací na ledě. Když na sebe začneme více řvát, tak bychom si mohli navzájem pomoci. Stačilo by popřípadě ve třech situacích více mluvit a buď bychom gólu zabránili nebo sami bychom nějaký dali. Určitě na tom musíme do budoucna zapracovat. I přesto, že jsme doma dostali dvě branky, tak jsme nedokázali získat nějaké body, produktivita je v posledních zápasech špatná. Doma bychom měli dávat tři a více gólů a vyhrávat. Pracujeme na střelbě, není od nás ideální, věříme, že se to brzy zlepší a rozstřílíme se," doufá v lepší zítřky hráč s číslem 89 na zádech.

Po pěti zápasech na hřištích soupeřů se Škodovka vrátila na domácí led a novinkou pro hráče bylo povzbuzování z reproduktorů, nicméně samotný hráč to na ledě víceméně nevnímal. "Abych řekl pravdu, tak když jsem zrovna na ledě, tak to nevnímám, ale na střídačce jsem si všiml, že z reproduktorů šel i pískot. Rozhodně nám na stadionu chybí fanoušci osobně, tady je atmosféra vždycky skvělá, já to zatím pořádně můžu hodnotit jen jako hráč hostujícího celku, protože na startu soutěže jich tu bylo pár. Je pravda, když se nám v zápase nedařilo, tak by nás diváci dokázali více vyburcovat, ale pro všechny týmy je to stejné," dodal Musil.

Ohodnoť článek

Foto HC Škoda Plzeň

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, utkání s Kometou Brno, indiáni, prohra, HC Kometa Brno, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno, Pavel Musil, Jakub Klepiš, Jakub Zbořil, Filip Suchý, Milan Gulaš, ŠKODA AUTO a.s., MFK Vítkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ani dnes se indiánům nedařilo, doma podlehli Kometě Brno 1:2  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.