Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Indiáni nezklamali a z Prahy si odvezli domů další sparťanský skalp po výhře 3:1

, aktualizováno 25. listopadu 2020, 8:50

Po dvou prohrách v řadě si dnes indiáni z Plzně napravili reputaci s pražskou Spartou. Ta doma padla 1:3. A Plzeň i tentokrát předvedla, že se Spartou to umí. Proti pražskému týmu totiž modrobílí letos uspěli už podruhé. Alespoň jeden bod proti stejnému soupeři naposledy nevybojovali 2.12.2016.

Na první branku se čekalo do 13. minuty. Milan Gulaš od mantinelu našel na opačné straně připraveného Filipa Suchého. Proti jeho ráně neměl sparťanský gólman šanci.

Domácí vyrovnali až ve druhé třetině, kdy si ve 28. minutě našel vyraženou střelu od modré čáry obránce David Němeček. Z pravé strany se mu pak podařilo doslova propasírovat puk za záda Dominika Frodla. Od té doby už padaly góly jen do sparťanské branky.

Plzeň šla do vedení ve 30. minutě. A opět u toho byli Gulaš se Suchým. Prvně jmenovaný dokázal zaměstnat hned tři protihráče. Přesnou přihrávku pak poslal na volného Filipa Suchého. Ten pálil a dal svůj dnešní druhý gól.

A třetí asistenci v zápasu proti Spartě si připsal Milan Gulaš jen o tři minuty později. Přesnou přihrávkou si našel špatně hlídaného Pavla Musila. Tomu stačilo jen šikovně nastavit hůl a puk skončil v brance.

HC Škoda Plzeň nadále drží průběžné vedení v Tipsport extralize a navíc proti Spartě v tuzemské nejvyšší soutěži bodovala pošestnácté v řadě.

„Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas proti kvalitnímu soupeři, což se potvrdilo. Plzeň působila po celou dobu utkání kompaktnějším dojmem, měla lepší pohyb a v přechodové fázi do útočného pásma byla rychlejší. Z naší strany chybělo lepší zakončení a samozřejmě proměňování přesilových her, ve kterých naopak soupeř dvakrát udeřil a zápas prakticky otočil na svoji stranu. Musíme zlepšit pár věcí, abychom byli na páteční zápas dobře připravení,“ komentoval zápas trenér Josef Jandač (HC Sparta Praha).  

„Dnes jsme odehráli skvělé utkání proti silnému soupeři. Musím mančaft pochválit, celých šedesát minut jsme hráli tak, jak jsme si řekli. V utkání bylo od nás všechno - výborná oslabení, skvělé přesilovky i hra pět na pět. Dneska jsme byl spokojený, protože soupeř je opravdu silný, má kvalitu. Jsem rád, že jsme zastavili dvě prohry a uspěli,“ uvedl po utkání plzeňský trenér Ladislav Čihák

Ohodnoť článek

Foto HC Škoda Plzeň

Štítky HC Škoda Plzeň, extraliga, zápas se Spartou, Sparta, výhra, HC Sparta Praha, Milan Gulaš, Filip Suchý, David Němeček, Dominik Frodl, Extraliga ledního hokeje, Josef Jandač, Ladislav Čihák, Pavel Musil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni nezklamali a z Prahy si odvezli domů další sparťanský skalp po výhře 3:1  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.