Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Indiáni se dnes vrací trénovat do haly na domácí led a vyhlíží start přerušené extraligy

Na svůj domácí led v plzeňské hale se dnes vrací zatím alespoň k přípravě hokejisté A týmu indiánů.  Tréninky jsou prozatím naplánované do konce tohoto týdne ve standardním dopoledním režimu, nicméně s programem může zahýbat očekávaný start Tipsport extraligy.

Vláda v pondělí schválila, že je možné obnovit profesionální sportovní soutěže, pokud splní přísné hygienické podmínky. Povolený je také trénink profesionálních sportovců na vnitřních sportovištích, která pro ně byla v rámci vládních opatření proti šíření koronaviru uzavřena od 12. října. Restart soutěží přerušených rovněž před třemi týdny bude postaven na individuálně udělovaných výjimkách. Týká se nejen fotbalu a hokeje, ale všech soutěží napříč sporty schopných splnit hygienické standardy.

„Ze sportovního hlediska a čistě z hlediska naší připravenosti není důvod, abychom o víkendu nebyli k zápasu připravení," konstatoval hlavní trenér A týmu HC Škoda Plzeň Ladislav Čihák. „Jsme rádi, že led, který tady v Plzni celou dobu zahálel, můžeme začít využívat. Hlavně pro hráče je to takové zadostiučinění, že po měsíci, kdy prakticky „stáli“, mohou jít do stoprocentní práce,“ popisuje hlavní trenér indiánů Ladislav Čihák.

V pondělí tým přepadly překvapivě vysoké teploty, které ovlivnily i kvalitu venkovní ledu v Dobříši, kde klub dočasně trénoval. „Je to určitě příjemnější trénovat v hale. Protože když je člověk nastavený, že jde v pondělí na led a ten bohužel kvůli počasí roztaje, tak je to nepříjemné, že musí aktuálně vše začít řešit. Měli jsme tedy jiný trénink, ale všichni víme, že v halách je prostředí stabilnější a i pro profesionální trénink to má určitou kulturu a úroveň,“ popisuje Čihák.

Rozhodně ale azyl v Dobříši hodnotí trenér velmi kladně: „Já bych chtěl za tu možnost hlavně poděkovat. Nevím, kdo o tom přesně rozhodoval, ale začali tam o měsíc dříve chladit. Dál pak dalším lidem, kteří s tím přišli a tu možnost nám nabídli a i našemu vedení samozřejmě. V neposlední řadě pak chlapům z Dobříše, kteří se o nás skvěle starali a za mě je to něco, na co nikdy nezapomenu.“

Od středy do neděle mají hráči naplánované tréninky. Rozpisem pochopitelně může zahýbat případný start extraligy. Ale náplň jednotlivých tréninkových jednotek se měnit nebude. Sám trenér by v brzkém startu soutěže problém neviděl. „A to proto, že jsme pár tréninků na ledě, byť v Dobříši, absolvovali. Samozřejmě to nebylo stoprocentní vytížení, spoustu věcí se tam ani dělat nedalo, protože podmínky byly omezené. Ale když dnes jdeme na led do naší haly, tak nevidím problém, abychom v neděli nemohli hrát. Tři tréninkové jednotky by měly stačit a já bych osobně rád začal hrát,“ říká Čihák.

Sám se ale do odhadování data znovuspuštění tuzemské nevyšší soutěže pouštět nechce. „Zatím netuším, jak budou nastavena hygienická opatření. Musíme počkat, za jakých podmínek nám umožní hrát. Je i otázkou, jestli, pokud zápasy půjdou rychle za sebou, jsme vůbec schopni se před každým utkáním otestovat. Do toho se nechci pouštět, ale věřím, že uděláme maximum pro to, abychom mohli začít hrát, doplnil trenér.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto HC Škoda Plzeň

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, extraliga, trénink v hale, domácí led, přerušená extraliga, Ladislav Čihák, trénink, Extraliga ledního hokeje, trenér, soutěž, Dobříš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni se dnes vrací trénovat do haly na domácí led a vyhlíží start přerušené extraligy  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.