Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Indiáni si ještě před startem extraligy zahrají o milion na novém Generali Česká Cupu

Ještě před startem základní části Tipsport extraligy 2020/21 se klub HC Škoda Plzeň představí na Generali Česká Cupu. Zbrusu nového turnaje se zúčastní celkem 16 týmů – všichni účastníci Tipsport extraligy a prvoligové týmy Kladna a Přerova.

Po rozlosování se HC Škoda Plzeň nachází ve skupině A spolu s celky HC Sparta Praha, ČEZ Motor České Budějovice a Rytíři Kladno. Právě proti Rytířům rozehrají indiáni úvodní duel turnaje, a to 4. srpna 2020 na domácím ledě. Přesné termíny zápasů budou upřesněny.

V základních skupinách se týmy utkají dvoukolově každý s každým. Pravidla, délky třetin a přestávek, bodové ohodnocení za výhry v základní hrací době či v prodloužení a samostatných nájezdech jsou totožné jako při extraligových duelech.

Po odehrání všech zápasů v základní skupině postoupí do play off týmy, které skončí na 1. a 2. místě. Vyřazovací boje se budou hrát formátem čtvrtfinále, semifinále a finále. V každém z těchto kol odehrají týmy dvě utkání – domácí a venkovní. Dále postupuje tým s lepším skóre. Pokud je skóre po dvou utkáních nerozhodné, hraje se po 2. utkání desetiminutové prodloužení 4 na 4. Pokud se nerozhodně ani v něm, rozhodnou o postupujícím ze série nájezdy, pět na každé straně. Finále je na programu 15. a 22. září.

Vítěz Generali Česká Cupu získá finanční odměnu jeden milion korun, poražený finalista 500 tisíc korun. Fanoušci budou moci všechny duely sledovat na stanicích Česká televize a O2 TV a na Hokejka TV. O prodeji vstupenek na zápasy bude klub HC Škoda Plzeň své fanoušky informovat podle aktuální situace a nejnovějších zpráv.

Skupina A Generali Česká Cupu

HC Škoda Plzeň

HC Sparta Praha

ČEZ Motor České Budějovice

Rytíři Kladno

Rozpis zápasů

4. srpna 2020 | HC Škoda Plzeň – Rytíři Kladno

6. srpna 2020 | ČEZ Motor České Budějovice – HC Škoda Plzeň

11. srpna 2020 | HC Sparta Praha – HC Škoda Plzeň

13. srpna 2020 | HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha

18. srpna 2020 | Rytíři Kladno – HC Škoda Plzeň

20. srpna 2020 | HC Škoda Plzeň – ČEZ Motor České Budějovice

Ohodnoť článek

Foto Milan Podpera

Štítky hokej, HC Škoda Plzeň, turnaj, extraliga, Generali Česká pojišťovna, Extraliga ledního hokeje, Rytíři Kladno, HC Sparta Praha, Madeta Motor České Budějovice, HC Zubr Přerov, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Indiáni si ještě před startem extraligy zahrají o milion na novém Generali Česká Cupu  |  Hokej  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.