Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Musíme hrát kompaktně, zodpovědně a poctivě, jedině tak máme šanci na dobrý výsledek, říká trenér Bílek

Viktoriáni po suverénním vítězství nad Helsinkami nastoupí dnes do dalšího duelu, ve kterém zabojují o postup do play-off Ligy mistrů. V Kišiněvě se utkají s moldavským Šeriff Tiraspol. Podle záložníka Lukáše Kalvacha nemá utkání jasného favorita.

„Jsme natěšení na zápas, nemyslím si, že by tady byl úplně favorit. Věřím, že máme kvalitu to zvládnout. I když samozřejmě soupeř je velice silný. Musíme se připravit tak, abychom podali co nejlepší výkon a udělali si dobrý výsledek do odvety,“ uvedl na tiskové konferenci Lukáš Kalvach.

„Šeriff měl v minulé sezoně velmi dobré výsledky, teď udělal velké změny a tvoří nový tým. Je velice silný, ze čtyř zápasů v evropské kvalifikaci nedostal branku, velmi dobře brání. Jde o technické mužstvo, kde hráči dobře ovládají balon, jsou silní v obcházení jeden na jednoho,“ hodnotí trenér Michal Bílek.

Úřadující čeští šampioni v předchozí fázi kvalifikace Ligy mistrů vyřadili Helsinky po výhrách 2:1 venku a 5:0 doma. Tiraspol má za sebou už dvě předkola. Proti Mostaru i Mariboru po úvodních bezbrankových remízách v Moldavsku pokaždé zvítězil 1:0.

„Mají dobré individuality, na to si musíme dát pozor. Určitě budeme muset hrát zodpovědně a poctivě zezadu, tak jak jsme hráli předkolo předtím. Chceme je potrápit i dopředu. Myslím, že tam budou mít místa, kde bychom se mohli prosadit,“ odhaduje Kalvach.

Musíme hrát zase kompaktně, zodpovědně, poctivě.

Šeriff hraje v azylu v Kišiněvě, protože Tiraspol leží v prorusky orientované separatistické oblasti Podněstří, kde se z rozhodnutí UEFA nemohou konat pohárová utkání kvůli vojenské invazi Ruska na Ukrajinu.

Maribor se soustředil vyloženě na defenzivu, obranu soupeře skoro neprověřil. Musí být pozorná naše defenziva, ale chceme hrát také aktivně dopředu, vytvářet si situace a dostávat se do zakončení. Chceme uhrát dobrý výsledek pro odvetu, půjdeme do zápasu s tím, že chceme vyhrát,“ sdělil Michal Bílek.

Podle Bílka se jedná o velmi kvalitního soupeře. „Musíme hrát stejně jako ve dvou předchozích zápasech proti Helsinkám, hlavně jako v tom druhém. To znamená zodpovědná defenziva.  Po křídlech mají obrovskou rychlost, z Nizozemska jim přišel střední útočník s velmi dobrou levou nohou. Musíme hrát zase kompaktně, zodpovědně, poctivě. Jedině tak máme šanci na dobrý výsledek,“ uzavírá kouč.

Plzeňští si postupem přes Helsinky zajistili účast ve skupině Evropské konferenční ligy a návrat do hlavní fáze pohárů po tříleté absenci. Kdyby Viktoria zvládla i dvojzápas s Tiraspolem, bude mít zaručené místo ve skupině Evropské ligy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FC Victoria Plzeň/ Jan Kubíček

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Liga mistrů, Seffrif Tiraspol, Michal Bílek, Lukáš Kalvach, Helsinky, Liga mistrů UEFA, Kišiněv, FC Sheriff Tiraspol, ruská invaze na Ukrajinu, Maribor, UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musíme hrát kompaktně, zodpovědně a poctivě, jedině tak máme šanci na dobrý výsledek, říká trenér Bílek  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.