Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Musíme se dát rychle dohromady, říká Bílek po třetí remíze fotbalové Plzně

Tři remízy v řadě. Viktoriáni ani napotřetí nesebrali všechny tři body, když z Olomouce odjížděli s výsledkem 1:1. Úplně šťastní tak po závěrečném hvizdu rozhodně nebyli záložník Lukáš Kalvach a Michal Bílek. Jsou to ztracené dva body, shodují se.

„První půle byla v pořádku, škoda, že nám nešla finální část. Tlak jsme občas měli, do vápna chodily centry, měli jsme závary a obrovskou šanci Tomáše Chorého, kterou, kdybychom dali, tak by byl pravděpodobně výsledek příjemnější. Poté jsme vypadli z rytmu, soupeř nás zatlačil, proměnil jednu standardku a spokojení tedy nejsme,“ hodnotí utkání kouč Michal Bílek.

Podobná slova volí i Lukáš Kalvach. „Jsou to pro nás dva ztracené body. V zápase jsme šli do vedení, ale bohužel pak jsme si nepohlídali standardku. Měli jsme tam hned šanci po tom prvním gólu, škoda, že jsme ji nevyužili. Sigma do té doby nic neměla a z jedné situace nás potrestala,“ mrzí ho. Viktorka včera nezvykle nastoupila od prvních minut na dva útočníky. „Tomáš Chorý si dlouho říkal o šanci hrát od začátku. Také nám vypadli někteří hráči kvůli kartám, proto jsme se rozhodli hrát takto. Škoda, že Tomáš nedal ještě tu šanci, pak bychom byli spokojenější,“ vysvětluje Bílek.

Plzeňané tak už nemají postavení na čele tabulky ve svých rukou. „Je to velká ztráta a komplikace, ale pořád jsou ještě dvě kola do konce a potom nadstavba, takže jedeme dál. Ale dnes nemůžeme být spokojeni,“ ví Lukáš Kalvach. „Chtěli jsme po tomhle kole zůstat na prvním místě, ale to by nám zaručila pouze výhra. Slavia doma asi neklopýtne. Z toho panuje určité zklamání, ale ještě se hraje dál,“ uvědomuje si Bílek. „Čekají nás ještě dvě velmi těžká utkání. V těch se musíme rychle dát dohromady, protože jsme třikrát za sebou remizovali,“ dodal trenér.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto FCVP/Martin Skála

Štítky fotbal, FC Viktoria Plzeň, Sigma Olomouc, FORTUNA:LIGA, ohlasy, Michal Bílek, Lukáš Kalvach, SK Sigma Olomouc, Tomáš Chorý, SK Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Musíme se dát rychle dohromady, říká Bílek po třetí remíze fotbalové Plzně  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.