Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Viktoria Plzeň porazila Hradec Králové 1:0 a posunula se do čela ligy

Tím nejtěsnějším možným způsobem zvítězila Viktorie Plzeň v domácím utkání s Hradcem Králové. Díky trefě Tomáše Chorého zvítězila Plzeň 1:0. Plný bodový zisk znamená pro Viktorii posun do čela tabulky FORTUNA:LIGY. 

Hned zkraje zápasu měli velkou šanci hosté. Na centr Jana Mejdra z pravé strany naskakovali dokonce dva osamocení hráči Hradce, Erik Prekop ale hlavičkoval těsně vedle. Viktoriáni odpověděli stejnou měrou, když zahodili hned dvojitou stoprocentní příležitost. Jhon Mosquera našel milimetrovým centrem Milana Havla, jehož vychytal Vilém Fendrich, stejně jako dorážku Aleše Čermáka. Z následného rohu trefil Luděk Pernica břevno.

Standardní situace červenomodrým chutnaly, po další z nich střelu Mosquery vyrazil Fendrich. Tu následnou už ale Západočeši proměnili v gól. Signál v podobě přiťuknutí Pavla Buchy a centru Jana Sýkory si našel ve vzduchu Tomáš Chorý a vytáhlý útočník otevřel skóre. Po prvním poločase tak domácí drželi náskok jedné branky.

Dvacet minut před koncem měl dobrou pozici z volného přímého kopu Prekop, ale Staněk jeho pokus kryl. V 72. minutě si svůj debut v plzeňském dresu odbyl Roman Potočný. Nakonec jediná trefa Tomáše Chorého stačila na plný bodový a také na posun do čela ligové tabulky!

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, utkání s Hradcem Králové, FC Hradec Králové, Tomáš Chorý, 1. česká fotbalová liga, FK Viktoria Žižkov, Erik Prekop, Vilém Fendrich, Milan Havel, Jhon Edison Mosquera Rebolledo, Aleš Čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoria Plzeň porazila Hradec Králové 1:0 a posunula se do čela ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.