Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Start do sezony viktoriánům vyšel, Dynamo Brest porazili 2:1

Fotbalisté Plzně na úvod 2. předkola Evropské konferenční ligy doma porazili běloruské Dynamo Brest 2:1 a nakročili k postupu. Odveta se hraje už za týden v Jerevanu O výhře rozhodli svými góly Pavel Šulc a Filip Kaša. I přes řadu opaření sledovalo zápas v Doosan Aréně 4468 diváků.

Hned v úvodní pětiminutovce měli domácí velkou šanci k otevření skóre. Pavel Šulc perfektně pokryl balon na půli hřiště, předal Jhonu Mosquerovi, který ještě vysunul Jeana-Davida Beauguela. Jenže francouzský ostrostřelec jen těsně minul levou tyč Stepanova. Z další akce už se téměř z poloviny zaplněná Doosan Arena radovala, Joel Kayamba sice nejprve trefil tyč, z dorážky do prázdné brány však rozradostnil fanoušky Šulc.

Západočeši pokračovali v aktivitě i nadále a zanedlouho se dočkali dalšího gólu, perfektně kopnutý rohový kop v podání Šimona Falty spadl přímo na hlavu Filipu Kašovi a skóre bylo již 2:0. Před koncem poločasu se ještě do zakončení probojoval Šulc, tentokrát jeho pokus zneškodnil hostující gólman.

Zkraje druhé půle se v tutovce znovu objevil JDB, když udělal fantastickou kličku jednomu z bránících hráčů, jenže střelu pak poslal opět kousek mimo. A tak Brest trestal z ojedinělé příležitosti. Červenomodrým nevyšla ofsajdová past, do úniku se proto dostal Araševič, který ještě předložil balon před prázdnou bránu Aleksandru Šestjukovi a hosté z Běloruska snížili.

Do dvougólového rozdílu mohl téměř okamžitě dostat Plzeň Šimon Falta, jeho střelu ze standardky ale vyrazil Stepanov. Viktorka i tak zvládla ostrý start do nové sezony, v prvním zápase 2. předkola Evropské konferenční ligy porazila Dynamo Brest 2:1.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky fotbal, FC Viktoria, Evropská konferenční liga, Dynamo Brest, SK Dynamo České Budějovice, Pavel Šulc, FC Viktoria Plzeň, Evropská konferenční liga UEFA, Filip Kaša, Jerevan, Šimon Falta, Stadion města Plzně, Jean-David Beauguel, Jhon Edison Mosquera Rebol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Start do sezony viktoriánům vyšel, Dynamo Brest porazili 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.