Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bílek: Kdybychom dohrávali v jedenácti, tak věřím, že máme šanci Slavii porazit

Pod staronovým trenérem Michalem Bílkem prohráli viktoriáni i třetí utkání. Bývalý reprezentační kouč však finále domácího poháru hodnotí pozitivně. Podle jeho slov Viktoria ukázala, že dokáže konkurovat takovému soupeři jako je mistrovská Slavie.

„Dneska jsme odehráli dobrý zápas, hlavně první poločas jsme Slavii do ničeho nepustili. Hned v úvodu jsme měli šanci a hráli jsme přesně tak, jak jsme chtěli. Ve druhé půli jsme bohužel brzy dostali červenou kartu a hned to bylo složitější. Kdybychom dohrávali v jedenácti, tak věřím, že je máme šanci porazit,“ litoval trenér Michal Bílek.

„Dneska jsme podali dobrý a bojovný výkon, v prvním poločase jsme měli spoustu šancí. Bohužel, když nedáme gól, tak je to těžké. Pak jsme dostali červenou, Slavia potvrdila svou kvalitu, co se dá dělat. Jdeme dál a musíme zvládnout poslední dva ligové zápasy,“ říká brankář Jindřich Staněk.

Právě k šanci Šimona Falty se vrátil i Michal Bílek. „Byla to rychlá přímočará akce, kdy jsme vyhráli souboj, pak přišla dobrá finální přihrávka a souboj s gólmanem. Branku jsme nedali, a to je obrovská škoda, protože proti týmu, jako je Slavia, si deset velkých šancí nevytvoříte. K výhře potřebujete efektivitu a tu jsme dnes neměli,“ přemýšlel trenér FCVP.

Ve druhém poločase byl ovšem vyloučen Milan Havel, „Doufali jsme, že to uhrajeme, ale bohužel,“ mrzelo Staňka. „I v deseti jsme měli situace, kdy jsme mohli dát gól. Na tohle určitě musíme navázat a snažit se zvládnout další zápasy,“ doplnil Šimon Falta.

Právě v nich zabojují červenomodří o pohárovou Evropu. Když zvládnou v posledních dvou kolech získat více bodů než Liberec, kvalifikují se do 2. předkola nově vzniklé Evropské konferenční ligy UEFA. „Věřím, že to zvládneme. Když do toho dáme to, co dnes, tak věřím, že ano,“ říká odhodlaně Falta. „Nezbývá nám nic jiného, než to zvládnout,“ konstatoval Staněk.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FCVP/Ladislav Nussbauer

Štítky MOL Cup, FC Viktoria Plzeň, Slavia Praha, finále MOL Cup, ohlasy, Michal Bílek, SK Slavia Praha, trenér, FK Viktoria Žižkov, Šimon Falta, Jindřich Staněk, Evropská konferenční liga UEFA, FC Slovan Liberec, Milan Havel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bílek: Kdybychom dohrávali v jedenácti, tak věřím, že máme šanci Slavii porazit  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.