Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Premiéra snů, Kobra poprvé uštkla a viktoriáni nasázeli Bohemians čtyři góly

Lépe si premiéru v dresu FC Viktoria Plzeň nemohl Zdeněk Ondrášek užít. Nová posila Plzně s přezdívkou Kobra se postarala o úvodní gól. Viktoriáni nakonec vyhráli na hřišti Bohemians 1905 vysoko 4:1. O další branky se postarali Adriel Ba Loua, Jan Kopic, Jean-David Beauguel a za domácí Antonín Vaníček.

O úvodní šanci zápasu se postaral Adriel Ba Loua. Po bleskové souhře s Janem Kopicem se snažil okamžitě zakončit, jenže jeho pokus vyrazil Patrik Le Giang. První nebezpečnou střelu na druhé straně hřiště předvedl Antonín Vaníček, ale mířil těsně vedle pravé tyče Hruškovy brány.

Po půl hodině se viktoriáni dostali v Ďolíčku do vedení. Nadýchaný centr Mira Káčera si našel hlavu Zdeňka Ondráška a „Kobra“ poprvé gólově uštknula v červenomodrém dresu. Zajímavostí je, že 31letý útočník nastoupil v lize před tímto zápasem naposledy 26. února 2012 za České Budějovice právě proti Bohemians, kdy při výhře 3:1 vstřelil vítěznou branku.

Necelé tři minuty nato Západočeši odskočili na rozdíl dvou gólů. Kopic vybojoval míč na půli hřiště, potáhl ho až k velkému vápnu, v něm našel Ba Louu a ten se tentokráte nemýlil. A protože šikovný pokus Káčera o přehození Le Gianga skončil nad břevnem, tak Plzeňané šli do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Jako první v druhé půli mohl rozvlnit síť Jakub Brabec, po centru Aleše Čermáka z volného přímého kopu ale vystřelil nad bránu. Chvíli poté to zkoušel z dálky Vladislav Levin, na jeho zakončení si však počkal Hruška a míč vyrazil do bezpečí.

Obrovské dvě příležitosti měl následně Jan Kopic, avšak poprvé přestřelil, podruhé míč napálil přímo do gólmana Bohemky. Snížit pak mohl Roman Květ, ale střelou zpoza vápna olízl jen tyč. A tak se do třetice všeho dobrého nakonec dočkal Kopic, to když do prázdné brány dorazil střelu Lukáše Kalvacha.

V poslední desetiminutovce padly ještě dva góly. Nejprve po druhé asistenci Kopice v zápase pálil střídající Jean-David Beauguel, Bohemka se alespoň čestného zásahu dočkala díky trefě Antonína Vaníčka. Viktoriáni i přesto zvítězili v pražských Vršovicích vysoko 4:1.

Ohodnoť článek

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, zápas, Bohemians 1905, Jan Kopic, Antonín Vaníček, HC Škoda Plzeň, Zdeněk Ondrášek, Jean-David Beauguel, Patrik Le Giang, SK Dynamo České Budějovice, Jakub Brabec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Premiéra snů, Kobra poprvé uštkla a viktoriáni nasázeli Bohemians čtyři góly  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.