Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Viktoriáni vyhráli i čtvrtý přátelský zápas, ani jednou v přípravě neinkasovali

Také čtvrtý přátelský zápas před startem nové sezony 2020/21 hráči FC Viktoria Plzeň s přehledem vyhráli. Rumunskou Craiovu dnes porazila Plzeň 0:2. Po jediném domácím zápase s Českými Budějovicemi si viktoriáni poradili v Rakousku ještě s Altachem a St Pöltenem. Viktoria ani jednou neinkasovala.  

Od úvodního hvizdu byla Plzeň aktivnějším týmem na hřišti, ale první velkou šanci zaznamenala Craiova, finální zakončení Nistora ale skvěle vychytal Aleš Hruška. Naopak viktoriáni se ze své úvodní příležitosti okamžitě radovali. Po rohovém kopu rozehraném nakrátko a následném odraženém centru do vápna se dostal k zakončení Aleš Čermák a ten střelou halfvolejem poslal svůj tým do vedení 1:0.

Plzeňané si vypracovali do konce prvního poločasu ještě několik zajímavých možností, jenže Aleš Čermák, Jan Kopic a potom ani Joel Kayamba své příležitosti nezužitkovali. A protože i proti Cicaldauovi znovu vytasil zákrok Hruška, tak viktoriáni drželi po úvodní půli nejtěsnější vedení.

I nadále ovšem hrozili hráči Viktorie ze standardních situací, po jedné takové mířil hlavičkou nad bránu Jean-David Beauguel. Deset minut před koncem hráči FCVP stejně na dvougólový rozdíl odskočili. Ba Loua naskočil ze střídačky rovnou do protiútoku, vysunul Alvira a ten si v zakončení poradil jako správný kanonýr.

Fotbalisté Viktorky tak zvládli i poslední zkoušku před ostrým startem, který je na programu příští pátek. Rumunskou Craiovu porazili 2:0 a z rakouského soustředění odjíždějí „s plným počtem.“ Pyšná může být také defenziva v čele s gólmanem Hruškou, plzeňská zeď v celé přípravě nedostala jediný gól!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Belšán

Štítky FC Viktoria Plzeň, fotbal, fotbalisté, letní příprava, utkání, rumunská Craiova, FK Viktoria Žižkov, SK Dynamo České Budějovice, Rakousko, přátelské utkání, Aleš Hruška, Aleš Čermák, FC Universitatea Craiova, Jan Kopic, Jean-David Beauguel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Viktoriáni vyhráli i čtvrtý přátelský zápas, ani jednou v přípravě neinkasovali  |  Fotbal  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.