Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Škodováci zazářili prvním a třetím místem na atletické extralize

Atletkám z týmu AK ŠKODA Plzeň se v poslední době skvěle daří. Po triumfu v Brně přidaly sportovkyně druhé místo na pražské Dukle a získaly tak vytoužený extraligový titul.

Cesta na atletický trůn byla však trnitá a velmi napínavá. Druhé kolo přineslo dramatický souboj všech aspirantů na medaile v podobě klubů USK Praha, Olympu Brnu a Dukly Praha. O vítězi nakonec rozhodli jeden jediný bod. Naštěstí ve prospěch Plzně.

„Plzeňský tým tvoří pevné a početné jádro odchovankyň, které jsou v našem klubu od svých mládežnických let nebo dokonce od mala. To dodává škodováckému triumfu ten správný punc zlata, že v Plzni dokážeme vychovat a dlouhodobě pracovat s největšími talenty české atletiky,“ neskrývá nadšení Černý Michal z AK Škoda Plzeň.

Velmi se dařilo i mužským zástupcům, kteří berou poprvé v historii celkově 3. místo v atletické extralize. „Tým mužů je pro změnu napěchován plzeňskými mladíky, kteří v roce 2019 triumfovali na juniorském evropském poháru mistrů. Jen jeden klub v ČR má na stupních vítězů oba své extraligové týmy, a tou je právě tým Plzně,“ doplnil Černý.

Již tento víkend proběhne v Plzni Mistrovství ČR mužů a žen do 22 let, kde nastoupí všichni plzeňští atleti v plné sestavě. V plzeňském dresu diváci uvidí třeba na úřadujícího mistra Evropy do 22 let ve skoku vysokém Jana Štefelu nebo hvězdy nové atletické generace Lindu Suchou, bratry Forejtovi nebo letošní finalistku z mistrovství světa juniorek v oštěpu Petru Sičakovou. A to je jen zlomek potenciálních medailistů v dresu plzeňské Škodovky, kteří se 28. a 29. 8. představí na Atletickém stadionu města Plzně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AK ŠKODA PLZEŇ

Štítky atletika, Plzeň, extraliga, AK ŠKODA Plzeň, Škoda, Brno, FK Dukla Praha, USK Praha, Česko, ŠKODA AUTO a.s., Linda Suchá, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škodováci zazářili prvním a třetím místem na atletické extralize  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.