Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Atleti z Plzně mají nového mistra Evropy, výškař Jan Štefela přivezl zlato z Tallinu

Mistrovství Evropy do 22 let v atletice v estonském Tallinu ozdobil plzeňský atlet ziskem zlaté medaile. Největší hvězdou české výpravy a šokujícím vítězem se stal výškař AK Škoda Plzeň Jan Štefela. Celkem se na mistrovství nominovalo osm atletů ze západočeské metropole.

„Výškař Štefela nejdříve výkonem 215 cm hladce postoupil z kvalifikace mezi nejlepších dvanáct závodníků. Ve finálovém klání pak v napínavém medailovém souboji hned prvním pokusem zdolal laťku ve výšce 220 cm a na to již nikdo ze soupeřů nedokázal odpovědět. Jan Štefela tak v novém osobním rekordu vybojoval titul mistra Evropy do 22 let,“ informoval Černý Michal z AK Škoda Plzeň.

Skvělý výsledek zaznamenal také talentovaný diskař Michal Forejt, který se přes kvalifikační závod probojoval do finále. V něm se stal výkonem 56.30 metru osmým nejlepším diskařem v Evropě. Osobním rekordem se v národním dresu blýskl také Filip Ličman, který na trati 400 m překážek proťal cílovou pásku v čase 51.66 s. Na postup z rozběhu do semifinále to bohužel nestačilo, ale nové osobní maximum na vrcholné akci se určitě počítá.

„Z kvalifikace těsně nepostoupili do finálových klání tyčkařka Tereza Schejbalová výkonem 405 cm a čtvrtkař Jakub Majerčák, který byl také součástí mužské štafety na 4x400 m, která určitě měla nejen na postup do finále, ale také na boj o jednu z medailí. Zrádná kvalifikace vystavila vzhledem k výkonu 53.35 m stopku diskaři Jakubovi Forejtovi, který stejně jako jeho dvojče Michal pomýšlel minimálně na postup do finále," zmínil Černý další výsledky plzeňských atletů. 

Velká smůla potkala medailovou naději Lindu Suchou, která hladce postoupila do finále trojskoku. Bohužel v den finálového klání neprošla testem na COVID-19 a místo boje o medaili jí byla nařízena hotelová izolace. Z pochopitelných důvodů tak nemohla nastoupit ani do soutěže dálkařek, kde rovněž patřila k adeptkám na nejvyšší posty. Velké zklamání zažila také diskařka Barbora Tichá, která zaznamenala tři nezdařené pokusy.

Ohodnoť článek

Foto Martin Edlman

Štítky mistrovství Evropy, AK Škoda Plzeň, atletika, Jan Štefela, výškař, Evropa, Tallinn, Plzeň, Škoda, kvalifikace, Michal Forejt, skokan do výšky, Jakub Forejt, Linda Suchá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Atleti z Plzně mají nového mistra Evropy, výškař Jan Štefela přivezl zlato z Tallinu  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.