Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Škodováci zazářili prvním a druhým místem na atletické extralize družstev v Brně

Skvělé představení se skvělou formou předvedli atleti a atletky AK ŠKODY Plzeň na prvním kole nejvyšší tuzemské atletické extraligy družstev. Klubovou historii přepisuje jak fantastický úspěch žen, tak nečekaný a senzační výsledek mužů. Dosud se totiž nestalo, aby obě družstva dokázala na jednom kole vybojovat zároveň první a druhé místo.

„Ženský tým za sebou nechal všechny soupeřky a s velkým, padesátibodovým náskokem, jasně ovládl první klání. Ziskem 242 bodů předčil kluby jako AK Olymp Brno, který zapsal 191 bodů, či loňského celkového vítěze USK Praha se 183 body," informoval Michal Černý z AK Škoda.

O ještě větší senzaci a překvapení se postaralo mužské družstvo. Po loňském celkovém pátém místě zaskočilo všechny soupeře a ziskem 199 bodů vybojovalo fantastické druhé místo, pouhých 5,5 bodu za první VSK Univerzitou Brno. Za sebou naopak nechalo velkoklub TJ Duklu Praha, a to s velkou rezervou 15,5 bodů, nebo dalšího loňského medailistu PSK Olymp Prahu.

„Mezi opory ženského týmu patřily vrhačka Lenka Valešová s 20 body, běžkyně Orysia Demianiuk 22 bodů či sprintérka Tereza Petržilková, která přispěla 19,75 body. Z mužského týmu se nejvíce body blýskli 16 bodový vrhač Tomáš Ott a běžci Vasyl Koval 17 bodů a Jakub Davidík, který vyběhl  pro tým 15 bodů," zdůraznil Černý výkony nejlepších atletů.

Každý tým čítá 24 atletů na soupisce a na té plzeňské se to hemží českými reprezentanty a medailisty z nedávného MČR mužů, žen i juniorů. Plzeňští atleti každým svým představením v letošním roce více a více dokazují, že i neprofesionální klub v takovém sportu jakým je atletika se může porovnávat nebo dokonce porážet i ty profesionální. Druhé kolo se uskuteční 22.8 v Praze na Julisce.

Ohodnoť článek

Foto AK ŠKODA Plzeň

Štítky atletika, AK Škoda Plzeň, extraliga družstev, atlet, Brno, Škoda, USK Praha, Praha, VSK Univerzita Brno, TJ Dukla Praha, Lenka Ledvinová, Tereza Petržilková, Vasyl Koval

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škodováci zazářili prvním a druhým místem na atletické extralize družstev v Brně  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.