Počasí dnes28 °C, zítra30 °C
Středa 14. srpna 2024  |  Svátek má Alan
Bez reklam

O cenné kovy na olympiádě v Paříži zabojují i Plzeňáci, jsou mezi nimi střelci, plavkyně a cyklisté

Za necelé dva týdny vypuknou olympijské hry v Paříži. Nominaci si celkem vybojovalo 113 českých sportovců. Mezi nimi jsou i Plzeňáci nebo lidé, kteří jsou se západočeskou metropolí úzce spjati. Velké zastoupení má náš region ve sportovní střelbě. Jako jediná česká lukostřelkyně se na hrách představí i Marie Horáčková, která se loni stala mistryní světa!

Olympijské hry v Paříži se skuteční od 26. července do 11. srpna. Jako badmintonista se na hrách představí pětadvacetiletý Plzeňan Jan Louda. Jednatřicetiletý Denis Rugovac poměří své síly se soupeři v dráhové cyklistice. Po medaili už na minulých hrách sahal biker Ondřej Cink, rodák z Újezdu u Svatého Kříže na Rokycansku. Nadějně rozjetý závod v cross country horských nedokončil kvůli prasklému ráfku na zadním kole.

Rodák z Rokycanska Ondřej Cink už sahal po olympijské medaili, zradil ho prasklý ráfek

Český biker a rodák z rodák z Újezdu u Svatého Kříže na Rokycansku Ondřej Cink nedokončil nadějně rozjetý olympijský závod v cross country horských kol. V šestém ze sedmi celých okruhů ho krátce poté, co se propracoval na průběžné třetí místo,...

Pod pěti kruhy bude startovat 30 českých atletů. Celkem 11 zástupců má kanoistika, sportovní střelba devět, tenis osm, cyklistika sedm, veslování šest, plavecké sporty a šerm pět, badminton, moderní pětiboj a plážový volejbal čtyři a jachting s judem tři.

Do Paříže míří i jednadvacetiletá Plzeňanka a oštěpařka Petra Sičaková. Mezi atlety se přestaví i vytrvalkyně Tereza Hrochová, která je sice původem z České Lípy, ale závodí mimo jiné i za AK Škoda Plzeň. Nominaci na maraton si zaběhla v Seville ve svém osobním rekordu 2:26:38 hodiny.

Zastoupení má náš region i v plaveckých soutěžích. Kristýna Horská se narodila v Praze, trénuje ale v Plaveckém klubu Slavia VŠ Plzeň. Na olympiádě nastoupí ve dvou disciplínách na 100 a 200 metrů prsa.

Velké naděje představuje lukostřelkyně Marie Horáčková, která studuje na Západočeské univerzitě v Plzni. Loni si připsala na své konto obrovský úspěch, když se stala mistryní světa v lukostřelbě a ukončila tak 85 let dlouhé čekání na české zlato z lukostřeleckého světového šampionátu.

Obrovský úspěch, studentka pedagogické fakulty ZČU Marie Horáčková se stala mistryní světa v lukostřelbě

Mistryní světa v lukostřelbě se na světovém šampionátu v Berlíně stala Marie Horáčková, studentka Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni (ZČU). Už předtím díky svým skvělým výkonům vybojovala několikanásobný titul české mistryně v...

Jak už bylo zmíněno výše, poměrně hodně sportovců spjatých s naších regionem závodí ve sportovní střelbě. Je to například Plzeňka Veronika Blažíčková. Zaměřuje se hlavně na střelbu ze vzduchovky. Na střelnici se vzduchovkou nastoupí také František Smetana nebo Martin Podhráský, který už má za sebou účast na olympiádě  v Pekingu a Londýně. Podhráský je Pražák. V Plzni ale trénoval a studoval na lékařské fakultě. Specializuje se na rychlopalné pistole.

Po dvou sportovcích bude reprezentovat v golfu, jezdectví, lukostřelbě a taekwondu. Po jednom zastoupení mají sportovní gymnastika, sportovní lezení, stolní tenis, triatlon, vzpírání a zápas.

Tým střelců doplňuje také puškař Jiří Přívratský, jenž je členem klubu OLYMP Plzeň. Právě on je jedním z nejvýznamnějších českých střelců současnosti. Na letošní hry by dokonce celkem třikrát získal kvalifikační místo, což je více než kterýkoli jiný sportovec v jeho disciplínách.

Soutěže střelců se neuskuteční v Paříži, ale v téměř 300 kilometrů vzdáleném Chateauroux. Daleko od centra her bude závodit také trojice jachtařek, olympijská regata se uskuteční v Marseille.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto World Archery

Štítky Olympijské hry, olympiáda, Paříž 2024, sport, nominace na olympiádu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O cenné kovy na olympiádě v Paříži zabojují i Plzeňáci, jsou mezi nimi střelci, plavkyně a cyklisté  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.