Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zloděj nakradl věci za stovky tisíc, policisté ho zadrželi i s kradeným kolem

Dlouhé tři měsíce byl lapka noční můrou Plzeňanů. Muž řádil na různých místech po městě, přičemž nebyl zrovna vybíravý. Kradl například v obchodních domech nebo v prodejnách s potravinami. Jeho pozornosti neušlo ani elektrokolo za 50 tisíc. Policisté muže dopadli, když zrovna seděl na kradeném bicyklu.

Čtyřiatřicetiletý zloděj od června do září nakradl věci hodnotě 228 tisíc korun. „Jednalo se především o potraviny, drogerii a jízdní kola. Zloděj vždy navštívil některý z obchodních domů v Plzni a do přineseného batohu si uložil různé druhy zboží. Následně odešel bez zaplacení. V jednom případě si do nákupního vozíku uložil zboží v hodnotě deset tisíc korun. Jednalo se například o pečivo, ovoce, zeleninu, čokolády, pomazánky, sýry nebo svíčkovou,“ vyjmenovává policejní mluvčí Michaela Raindlová s tím, že muž bral zkrátka vše, co mu přišlo zrovna pod ruku.

Muž se nezaměřoval jen na krádeže v obchodech, ale kroužil i okolo nákupních center. Zejména na parkovištích kradl jízdní kola, a to horská i elektrokolo za desítky tisíc korun. V jednom případě si přivlastnil i jednu elektrickou koloběžku.

„V polovině srpna navíc neoprávněně užíval osobní motorové vozidlo značky Volkswagen Passat, se kterým jezdil po Plzni, a to i přes to, že věděl, že mu byl uložen platný zákaz řízení všech motorových vozidel do roku 2023,“ doplnila mluvčí.

Mužovo řádění však utli policisté, kteří ho dokázali vypátrat a zadržet i s kradeným kolem. Zloděj se ke všemu přiznal. Policejní komisařka ho posléze obvinila z 19 skutků a poslala jej do vazby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto koláž Drbny (Police ČR + Jan Luxík)

Štítky krádež kol, zloděj, krádež v obchodě, jízdní kolo, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj nakradl věci za stovky tisíc, policisté ho zadrželi i s kradeným kolem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.