Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Žalobkyně zrušila obvinění v kauze vyšetřování tragické smrti krále Zmizelé Šumavy Emila Kintzla

Nečekaný obrat nabrala kauza, která se týká vyšetřování tragické smrti krále Zmizelé Šumavy Emila Kintzla. Ten letos v březnu zemřel v nemocnici na následky zranění, jež utrpěl během lyžování při srážce s druhým lyžařem. Policie před týdnem uvedla, že stíhá druhého lyžaře pro přečin usmrcení z nedbalosti. Teď ale státní zástupkyně toto obvinění zrušila.

Klatovské okresní státní zastupitelství zrušilo obvinění za úmrtí po březnové srážce lyžařů v Kašperských Horách. Uvedl to web Novinky.cz. Policie musí podle šéfky žalobců Jiřiny Vítovcové doplnit dokazování a odstranit nejasnosti v posudku. Státní zástupkyně dospěla podle webu k závěru, že rozhodnutí policie bylo předčasné.

Při lyžování na sjezdovce v Kašperských Horách měl dvaapadesátiletý muž z Berouna podle policejních vyšetřovatelů porušit tři pravidla chování pro lyžaře vydaná Mezinárodní lyžařskou federací FIS, která jsou pro lyžaře na sjezdových tratích závazná. Policisté si ve věci vyžádali znalecký posudek z oboru zdravotnictví, odvětví soudní lékařství i oboru sport, odvětví lyžování.

Stovky lidí vyprovodily na poslední cestu Emila Kintzla, navždy zůstane šumavskou legendou

Do posledního místečka zaplnili v pátek lidé kostel sv. Markéty v Kašperských Horách a další obrovský dav čekal venku. Šumava se loučila se svojí legendou. Stovky lidí přišly vyprovodit na poslední cestu Emila Kintzla, velkého milovníka Šumavy,...

„Dne 12. března letošního roku před jedenáctou hodinou dopoledne při sjíždění sjezdovky v lyžařském areálu včas nezareagoval na zprava přijíždějícího lyžaře, kterým byl osmaosmdesátiletý muž z Kašperskohorska, jenž přejížděl svahem šikmo a došlo k bočnímu nárazu a jejich pádu. Starší muž utrpěl zranění, se kterým byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice, kde o dva dny později na následky zranění zemřel,“ informovala o vyšetřování případu přede týdnem mluvčí policie Dana Ladmanová.

Podle znalce mladší lyžař při jízdě důsledně nesledoval situaci a nestačil včas zareagovat na druhého jezdce. Oba lyžaři se snažili srážce na poslední chvíli vyhnout, což už se jim bohužel nepodařilo. Nehoda se stala při malé rychlosti obou lyžařů, ani jeden z nich nejel nějak rychle a riskantně. Bezprostředně po tragické nehodě se také mluvilo o tom, že za příčinou náhlé změny směru jízdy Emila Kintzla mohly být i jeho náhlé zdravotní problémy.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šnebergr, Otevřená Šumava

Štítky smrt krále Zmizelé Šumavy, Emil Kintzl, obvinění z usmrcení z nedbalosti, zrušení obvinění, lyžař, Šumava, policie, lyžování, Kašperské Hory, Beroun

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žalobkyně zrušila obvinění v kauze vyšetřování tragické smrti krále Zmizelé Šumavy Emila Kintzla  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.