Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muže rozzuřila fronta na postě, předbíhal a házel po ostatních letáky, propisky i odpadkové koše

Až tři roky ve vězení může strávit netrpělivý muž z Plzně, který předběhl na doubravecké poště ostatní zákazníky a poté se s nimi dostal do potyčky. Během incidentu házel kolem sebe vším, co mu přišlo pod ruku. Vzduchem tak létaly prospekty, tužky i odpadkový koš. Tím výčet jeho prohřešků zdaleka nekončí. O několik týdnů později se vydal do ulic města a se sprejem v ruce vyzdobil několik ploch vulgárními nápisy.

Na doubravecké poště bývá někdy velmi rušno. V době, kdy ji navštívil čtyřiačtyřicetiletý recidivista byla atmosféra obzvláště napjatá. Nikdo totiž nemá rád, když ostatní předbíhají ve frontě, což právě dotyčný muž udělal. Když mu ostatní zákazníci vytkli jeho chování, začal se chovat velmi agresivně.

„Na ostatní zákazníky házel letáky, propisky a dokonce i odpadkové koše. Několik osob, které se mu snažily v jednání zabránit, dokonce napadl fyzicky. Agresor následně z místa odešel. Díky skvělé operativní činnosti a na základě vyhodnocených kamerových záznamů se pachatele podařilo během krátké chvíle vypátrat,“ popsala situaci policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Setkání s policií mužovo svědomím vůbec nepohnulo. Měsíc po incidentu ho hlídka přistihla, když sprejoval vulgární nápisy na autobusovou zastávku, část mostu a na protihlukovou stěnu. Tím způsobil škody přes 27 tisíc korun. K události na poště došlo už na konci ledna. Policejní komisař až nyní zahájil trestní stíhání muže za výtržnictví a poškození cizí věci. „Výtržník je stíhaný na svobodě. Vzhledem k tomu, že se jedná o recidivistu, hrozí mu v případě prokázání viny až tři roky odnětí svobody,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pexels

Štítky agresivní muž, výtržnictví, muž řádil na poště, sprejer, poškození cizí věci, pošta, odpadkový koš, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže rozzuřila fronta na postě, předbíhal a házel po ostatních letáky, propisky i odpadkové koše  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.