Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Příznivkyně Babiše napadla na jeho mítinku ženu, která akci rušila pískáním. Ta agresorku kousla do ruky

Incident dvou žen, které se dostaly do konfliktu během mítinku Andreje Babiše v Domažlicích vyšetřuje policie. Potyčku natočilo několik lidí na mobilní telefony. Je na ní zachyceno, jak starší žena z řad příznivců Babiše hrubě zaútočí na mladší ženu, pískající neustále na píšťalku. Ta se bránila tím, že útočnici kousla do ruky a pokračovala v pískání.

Proti přítomnosti Andreje Babiše protestovala pískáním na píšťalku domažlická podnikatelka Petra Vavříková, která celý incident popsala pro redakci Plzeňské Drbny. „Když jsem přišla před začátkem mítinku na náměstí, několik lidí tam už nadávalo staršímu pánovi, který měl v ruce transparent. Ten mu později příznivci Babiše rozšlapali. Přišel za námi promotér akce a snažil se nás dostat pryč od kašny. Říkal, že má zaplacené to místo. Ale já vím, že to bylo jen ohlášené v rámci mítinku nebo kampaně. Řekl mi, že když neodejdu, tak zavolá policii,“ uvedla Vavříková.

„My jsme začali pískat, stála jsem dva metry od toho kroužku příznivců, nelezla jsem mezi ně. Kdo chtěl Babiše slyšet, tak si přešel na druhou stranu toho auta a mohl ho slyšet. Říkali mi, že neslyší, když pískám, tak jsem ji říkala ať si přejdou. Začali mi nadávat sprostě, vyvrcholilo to tím, že napadali toho staršího pána mě také. Já pořád pískala, asi 25 minut, tak se do mě pustil nejprve jeden pán, zatlačil mi prsty ruky do ohryzku, od té doby chraptím. Toho jsem kousla jako prvního,“ líčila událost domažlická podnikatelka.

Čtyři minuty poté napadla Vavříkovou paní Miloslava Wiesnerová, která je shodou okolností matkou druhého místostarosty Domažlic Radka Wiesnera (ANO), jenž se na mítinku organizačně podílel. „Pořád na mě někdo sahal. Ona mi pak tu píšťalku sebrala, vzala jsem si náhradní. Ona tu píšťalku zahodila a údajně s ní trefila Babiše do hlavy. Chytla mě loktem pod rukou, škubla se mnou, křuplo mi v krční páteři, tak jsem ji hryzla. Jediná obrana bylo to kousnutí. Přišel tam pán z ochranky v růžové košili, začali mi vyhrožovat, že zavolají policii. To je i na videu, které zatím nebylo zveřejněno,“ popsala útok Vavříková.

Na místo pak přijela městská i státní policie, která odvezla Vavříkovou na služebnu. „Tam udělali zápis, původně mi říkali, že to je z mé strany napadení, pak už říkali že to je hrubé porušení veřejného pořádku, nakonec je z toho svědecká výpověď. Z mé strany nahlášení svědci ještě nebyli na výslechu,“ dodala Petra Vavříková s tím, že ji mrzí, že přítomný místostarosta města přihlížel po celou dobu agresivnímu jednání příznivců Babiše a nazasáhl.

Žena, která napadla Vavříkovou, uvedla pro server Novinky.cz, že svého činu lituje. „Udeřila jsem paní v sebeobraně, protože se mi silně zakousla do ruky, když jsem jí sebrala píšťalku. Hrozně to bolelo, byla to podvědomá reakce. Na ruce mám zánět a modřiny,“ řekla Miloslava Wiesnerová. Novinky.cz citovaly i místostarostu Domažlic, syna paní Wiesnerové, který se k případu také vyjádřil. „Celé se to odehrálo tak rychle, že jsem nestačil nic udělat. Paní Vavříkovou jsem před incidentem několikrát žádal, aby nepískala. Účastníci si na ni stěžovali. Situace mě mrzí,“ uzavřel Radek Wiesner.

Policie v pátek na Twitteru uvedla, že totožnost zúčastněných je po celou dobu známa. „Všichni již podali vysvětlení. Nyní probíhá vyhodnocování informací a dalších materiálů. Šetření probíhá zcela standardně, v souladu se zákonem a bez ohledu na osoby zúčastněných.“

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petra Fenclová / Twitter, koláž Plzeňská Drbna

Štítky mítink Andreje Babiše, konflikt na mítinku, odpůrci Babiše, přiznivci Babiše, napadená odpůrkyně Babiše, Andrej Babiš, policie, Domažlice, Radek Wiesner, Drbna.cz, ANO 2011, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příznivkyně Babiše napadla na jeho mítinku ženu, která akci rušila pískáním. Ta agresorku kousla do ruky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.