Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Recidivista svými útoky dlouhodobě terorizoval jeden obchod, nakonec skončil ve vazbě

Krádežemi, výtržnostmi, ničením zařízení i fyzickými útoky terorizoval devětadvacetiletý recidivista obchod v Hrádecké ulici v Sušici na Klatovsku. Své útoky i agresivní jednání neustále stupňoval. Za to vysloužil obvinění z krádeže, nebezpečného vyhrožování, poškození cizí věci a z výtržnictví. Po zadržení putoval rovnou do vazby.

„Nejprve si muž vzal jednu bednu s dvaceti kusy lahvového piva a lahev s alkoholem. Obchod chtěl opustit i se zbožím bez úhrady, ale byl přistižen pracovníkem ochrany objektu a zboží vrátil zpět. S takto zmařenou krádeží se muž evidentně nesmířil, protože se do prodejny krátce na to vrátil a své protiprávní jednání opakoval, opět vzal bednu piv. Aniž by za zboží zaplatil a chtěl odejít, byl opět zjištěn ostrahou a zboží vrátil. Škoda činí 1059 Kč,“ popsala první incident mluvčí policie Dana Ladmanová.

O čtyři dny později odcizil muž v prodejně lahev s alkoholem, kterou uschoval pod oděv a u pokladny zaplatil ostatní zboží. Pracovník ochrany objektu jej upozornil i vyzval k vydání lahve, muž chtěl předat 100 Kč a po pracovníkovi vyžadoval, aby si jej nevšímal a stejnou částkou se jej snažil podplatit. „Pachatel chtěl na místě alkohol vypít, snažil se místo opustit, vyhrožoval pracovníkovi újmou na zdraví. Pokusil se jej udeřit rukou sevřenou v pěst do hlavy a kopnout do těla, a poté odešel. Když se následně dozvěděl, že byl případ oznámen na policii, vrátil se a nohou kopl do skleněné výplně dveří. Způsobil škodu za 15 000 Kč,“ řekla policejní mluvčí.

Muž opět přišel do obchodu 2. března před jednadvacátou hodinou, odcizil bednu s pivem i lahev s vínem v hodnotě 425 korun a opustil obchod bez zaplacení. Ostraze vyhrožoval újmou na zdraví a odešel i se zbožím. Policisté okamžitě po oznámení vyjeli na místo a deset minut po jednadvacáté hodině muže zadrželi. Následně zjistili, že dotyčný se takového jednání dopustil, ačkoliv byl v posledních třech letech za pokračující majetkovou trestnou činnost odsouzen a potrestán.                                                     

„Muž si opakovaně přisvojil cizí věci, kterých se zmocnil, poškodil cizí věc, vyhrožoval újmou na zdraví další osobě a na místě veřejnosti přístupném opětovně napadl jiného. Na základě rozhodnutí soudu byl v pátek odpoledne muž vzat do vazby a za doprovodu policistů převezen do věznice,“ dodala mluvčí policie Dana Ladmanová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krádeže, výtržnosti, ničením zařízení, fyzické útoky, terorizoval obchod, zloděj, vězení, vazba, obchod, pivo, alkohol, okres Klatovy, Sušice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Recidivista svými útoky dlouhodobě terorizoval jeden obchod, nakonec skončil ve vazbě  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.