Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ženu pohřešovanou od Silvestra našli policisté mrtvou v lese. Vedle těla ležela manželova zbraň

Smutný konec má pátrání po pohřešované jednasedmdesátileté seniorce, která odjela služebním vozem ze svého bydliště na severním Plzeňsku. S sebou si vzala legálně drženou zbraň svého manžela. Policisté v lese na Rokycansku již našli její auto. Nedaleko od něj bylo i mrtvé tělo ženy a střelná zbraň. Cizí zavinění policie hned vyloučila. Stach o život svého příbuzného má také rodina z Prahy, která od Silvestra postrádá čtyřicetiletého Igora Kassla. Obrovská pátrací akce na Šumavě bohužel nepřinesla výsledek.

„Včera v odpoledních hodinách bylo nalezeno v lesním porostu na Radnicku osobní motorové vozidlo, se kterým odjela pohřešovaná žena z domova. Nedaleko vozidla byla také nalezena žena, která byla od minulého týdne v celostátním pátrání, bohužel již bez známek života. Policisté na místě zajistili také zbraň, kterou si žena odnesla při svém odchodu z domova,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

Vyšetřovatelé na místě předběžně vyloučili cizí zavinění. Případ si převzali rokycanští kriminalisté, kteří se jím budou dále zabývat. 

Strach o život svého milovaného mají i příbuzní čtyřicetiletého Igora Kassla z Prahy, který zmizel na Šumavě. V obtížném terénu po něm pátrali hasiči, policisté i horská služba. Nyní se pátrání soustředí na území Německa, pomáhají i dobrovolníci s drony.

Ani obrovská pátrací akce nepřinesla výsledek

Pohřešovaný Igor Kassl je z Prahy, měří 180 až 185 centimetrů, má střední postavu, šedé rovné vlasy a modré oči. Podle informací policie se může představovat i jako Igor Holečko.

Příbuzná pohřešovaného sdílela prosbu o pomoc a fotografii svého zetě na sociálních sítích, kde příspěvek sdílelo přes 3 tisíce lidí. Později přiznala obavy z toho, že si muž chce vzít život. Pátrání započalo v pondělí 3. ledna a pokračovalo až do pozdních hodin. O den později se záchranáři opět vydali do terénu. Do akce se zapojili kromě policistů i členové Informační a strážní služby Šumava a patnáct horských záchranářů se dvěma vycvičenými psy. 

„Pohřešovaný muž byl naposledy spatřen v pátek 31. prosince 2021 kolem poledne. V pondělí odpoledne bylo v Plzeňském kraji v obci Modrava nalezeno opuštěné vozidlo značky Ford S-Max,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová. Šumava měl navštívit před třemi měsíci.

„Podle manželky se mu líbila lokalita u jednoho z křížků, nebo božích muk. Žena ovšem vůbec netušila, o kterou lokalitu se jedná,“ řekl k okolnostem pátrání Josef Tischler, zasahující člen Horské služby Šumava.

Náročný terén, déšť a tající sníh. S tím vším se museli záchranáři potýkat. Apelovali proto na veřejnost, aby se do terénu nevydávala. Sami záchranáři měli k dispozici čtyřkolky a skialpinistické hole. „Znovu jsme prohledali lokality s křížky a snažili se v terénu během skutečně nevlídného počasí najít stopy. Problém byl v tom, že zatímco na Silvestra bylo kolem Modravy až 40 cm sněhu, nyní byl prakticky všude roztátý,“ popsal pátrání zasahující člen.

Akce pak byla Policií ČR ukončena v úterý před setměním jako neúspěšná. „Jsem přesvědčen, že jsme v rámci možností prohledali všechna eventuální místa, kde by mohl muž být. V dokonalé koordinaci všech složek IZS jsme se dostali až k Filipově Huti na jedné straně a na hraniční hřebeny na straně druhé,“ doplnil náčelník Horské služby Šumava Michal Janďura. Podle informací od policejní mluvčí pokračuje po muži pátrání v širším okruhu. Muž je dál veden jako pohřešovaný.

Kromě záchranných složek pomohla s pátráním také nezisková organizace s drony a psy. Pohřešovaného se však stále nepodařilo najít. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky pátrání, pohřešovaná žena, střelná zbraň, sebevražda, Rokycansko, Šumava, horská služba, silvestr, zbraň, Praha, Plzeňský kraj, terén, okres Rokycany, Joško Tischler, Modrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženu pohřešovanou od Silvestra našli policisté mrtvou v lese. Vedle těla ležela manželova zbraň  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.