Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie propustila na svobodu Němce, který v opilosti střílel z brokovnice na účastníky soukromé oslavy

Na svobodu byl propuštěn hlavní aktér nedělní střelby a incidentu, který se stal v Bukové na Domažlicku. Třiapadesátiletý opilý Němec žijící v Česku se tam dožadoval vstupu na soukromou oslavu. Když mu to její účastníci znemožnili, napadl je ozbrojený muž brokovnicí, ze které několikrát vystřelil. Jednomu muži způsobil střelné zranění na noze, druhý vyvázl s drobnějším poraněním. O případu už jsme informovali.

„Cizinec byl obviněn ze spáchání těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a z výtržnictví. Střelce po útoku zadržela policejní zásahová jednotka a byl umístěn do policejní cely. Podrobil se dechové zkoušce, která měla pozitivní výsledek 1,43 promile alkoholu v krvi. Po provedení služebních úkonů byl muž propuštěn včera večer hodinách ze zadržení. Je stíhán na svobodě. Hrozí mu trest odnětí svobody na tři roky až deset let,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.  

Německý občan žijící v obci Buková se několikrát pokoušel se svým dvaašedesátiletým kamarádem vniknout na soukromou oslavu. Dvojice byla notně posilněna alkohol a o jejich přítomnost na oslavě nikdo nestál. Když byli už poněkolikáté vykázáni z objektu kulturního domu, vrátili se tam po chvíli vyzbrojeni brokovnicí a basebalovou pálkou. Po předchozí slovní potyčce se strhla rvačka. Jeden z Němců pak opakovaně začal střílet z brokovnice nejen do vzduchu, ale i směrem k účastníkům oslavy. Zbraň opakovaně nabíjel.  

V péči lékařů skončil padesátiletý muž, který dostal zásah z brokovnice do oblasti kotníku. Záchranáři ho odvezli do Stodské nemocnice. Další muž utrpěl drobnější šrám na hlavě způsobený zřejmě odraženým brokem.

Řádění opilého střelce ukončila až přivolaná policejní zásahová jednotka, která opilého Němce zadržela. Nelze vyloučit, že se obvinění proti útočníkovi ještě rozšíří o nedovolené ozbrojování. Podle informací webu krimi-plzen.cz je brokovnice, kterou cizinec později policii vydal, držena nelegálně. To ale zatím policie nepotvrdila.  

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky střelba, oslava, zásahová jednotka, střelné zranění, Domažlicko, slavnost, policie, Němci, Česko, okres Domažlice, Stodská nemocnice, a.s., Buková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie propustila na svobodu Němce, který v opilosti střílel z brokovnice na účastníky soukromé oslavy  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.