Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Z parku se ozývalo zoufalé volání ženy o pomoc, strážníci městské policie odstartovali záchrannou akci

Ženský hlas zoufale volající o pomoc se ozýval kolem třetí hodiny ráno z Papírenského parku v Plzni. Volání naštěstí zaslechla dobrá duše, která věc oznámila na služebnu plzeňské městské policie. Odstartovala se tak neobvyklá záchranná akce.  

Na místo okamžitě vyrazila hlídka strážníků z obvodní služebny Slovany. Strážníci skutečně uslyšeli vzdálené volání, a proto začali propátrávat prostor. „Po krátké době se jim podařilo navázat verbální kontakt s ženou, která o pomoc volala. Strážníkům uvedla, že si potřebovala odskočit na toaletu, zašla do křoví a trochu se ztratila. V potemnělém parku šlápla do díry, vymkla si koleno a už se nedokázala postavit,“ popsala akci mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Hlídku a ženu od sebe ovšem v okamžiku nalezení odděloval vysoký plot. Strážníci proto museli najít vhodnou transportní trasu. „Když se k sedmapadesátileté ženě po chvíli dostali, místo pozdravu a případného poděkování, jim zjevně podnapilá žena ještě vyčinila, kde jsou tak dlouho. Strážníci pomohli ženě vstát a z parku ji s podporou vyvedli a usadili na lavičku,“ konstatovala mluvčí Pužmanová.

Jelikož zachráněná žena sama nebyla schopna pohybu, stěžovala si na silnou bolest v koleni a navíc byla podchlazená, přivolali strážníci zdravotnickou záchrannou službu, která si ji převzala do své péče.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky záchranná akce, městská policie, zraněná žena, podchlazená žena, obecní policie, Plzeň, Plzeň 2-Slovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Depo

To, že doba od nahlášení k provedení zákroku není na Slovanech nic nového. Je to v podstatě standart. Největší problém je pro ně vybatolení se z kanceláře

Pátek, 5. listopadu 2021, 08:33Odpovědět

Z parku se ozývalo zoufalé volání ženy o pomoc, strážníci městské policie odstartovali záchrannou akci  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.