Počasí dnes23 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Peníze z kradených platebních karet vybírá v Česku z bankomatů zřejmě stejná dvojice pachatelů

Kriminalisté z Rokycan pátrají po neznámé dvojici, která je podezřelá z pokusu o neoprávněný výběr peněz z odcizené platební karty. Tu měli ukrást ženě z kabelky v jednom obchodu v Rokycanech. Pachatele zachytila u bankomatu bezpečnostní kamera. Pravděpodobně se jedná o stejný pár zlodějů, který natočila bezpečnostní kamera o den později u bankomatu v Sokolově. Stejně vypadající žena tam v doprovodu muže vybírala peníze z jiné ukradené platební karty. Obě pátrací akce policie zveřejnila nezávisle na sobě s odstupem jednoho dne.  

Zatím neznámí pachatelé využili 14. června nepozornosti jedné ženy při nakupování v prodejně v Rokycanech. „Z nákupního vozíku z odložené kabelky odcizil někdo peněženku s osobními doklady a platebními kartami. Ještě téhož dne se dosud neznámý pachatel pokusil o výběr hotovosti v částce 15 tisíc korun, což se mu ale nepodařilo,“ uvedla mluvčí policie Hana Kroftová.

Policie žádá o pomoc případné svědky, kteří by mohli napomoci s odhalením totožnosti osob, žádáme, aby se obrátili na policisty, informace mohou sdělit i prostřednictvím linky tísňového volání 158 nebo osobně na nejbližší služebně Policie ČR. 

Podle záběrů z bezpečnostní kamery ze Sokolova 15. června vybírala nápadně stejná žena jako v Rokycanech peníze z bankomatu prostřednictvím platební karty, kterou našli pachatelé v kabelce. Tu měla zapomenout její majitelka zavěšenou na nákupním košíku v jednom sokolovském obchodním domu.

„V kabelce měla devětasedmdesátiletá žena vedle osobních dokladů i platební kartu včetně poznamenaného PIN kódu. A právě toho měla využít dvojice pachatelů. O několik ulic dále z bankomatu ve dvou případech zlodějský pár vybral 20 tisíc korun," informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Hledaná žena je štíhlé postavy a při akci v Sokolově měla na sobě modré kalhoty, bílé sportovní boty, barevné triko s kostičkovaným vzorem a přes ústa měla respirátor. Přibližně dvacetiletá až pětadvacetiletá hledaná žena měla hnědé vlnité vlasy po ramena, které působily dojmem paruky.

Po chvíli měl k ženě přijít přibližně pětačtyřicetiletý muž silnější postavy s prošedivělými vousy. Na sobě měl světle modré kalhoty, bílé triko, na hlavě béžovou kšiltovku, na očích brýle.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, platební karta, výběr z bankomatu, pátrání, dvojice pachatelů, bankomat, peníze, Rokycany, Česko, Sokolov, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peníze z kradených platebních karet vybírá v Česku z bankomatů zřejmě stejná dvojice pachatelů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.