Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Anonym nahlásil bombu v budově okresního soudu, policie evakuovala 137 lidí

Policisté i psovod se speciálně vycvičeným psem dnes zamířili do budovy Okresního soudu Plzeň-jih. Anonym zde totiž ohlásil bombu. Policisté preventivně evakuovali více než stovku osob. Uvnitř ani v blízkém okolí však nic nenašli. V posledních dnech se jedná už o několikátý telefonát, který informoval ohledně umístění výbušniny.

V budově Okresního soudu Plzeň-jih je bomba. Tak zněl anonymní telefonát, kvůli kterému policie uzavřela ulici Edvarda Beneše, a to od Chodského náměstí k Dobrovského ulici. Během krátké doby bylo jasné, že se jedná o planý poplach.

„V objektu ani jeho okolí nebyl nalezen žádný nebezpečný ani podezřelý předmět. Zhruba 137 osob, které byly v rámci bezpečnostní akce evakuovány, se poté mohly vrátit zpět do budovy. Při události nebyl nikdo zraněn. Případem se nadále budou zabývat plzeňští kriminalisté, kteří po pachateli, který je podezřelý z trestného činu šíření poplašné zprávy, pátrají,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Pro policisty toto není ojedinělý případ. Už v minulém týdnu museli řešit bombu, která se měla nacházet v zaparkovaném vozidle v Lindauerově ulici v Plzni.

Na místo ihned vyjely všechny složky IZS, včetně policejního psovoda se služebním psem na vyhledávání výbušnin a policejního pyrotechnika. Pyrotechnik i psovod se psem prohledali vozidlo a naštěstí žádný nástražný výbušný systém nalezen nebyl. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a prověřují veškeré okolnosti,“ řekla k případu policistka Michaela Raindlová.

Do třetice si připomeňme ještě jeden případ, který se odehrál na začátku tohoto měsíce. Speciální pyrotechnický robot rozpaloval u čerpací stanice na Tachovsku podezřele vyhlížející předmět, který byl v igelitovém balíčku a trčely z něj dráty. 

Na podivně vypadající balíček upozornila obsluha čerpací stanice, zdroj: Policie ČR

„Na čerpací stanici se dostavila policejní hlídka, která po prohlídce místa i podezřelého předmětu, přivolala policejního pyrotechnika. Ten za použití pyrotechnického robota balíček rozbalil. V něm se nacházela powerbanka, která při otevírání vzplála,“ popsala dramatickou událost mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Podezřelý balíček dále obsahoval záznamové zařízení, na které byla skrze kabel nainstalována malá kamera, která byla ukryta poblíž. Následně policisté při vyšetřování případu zjistili, že celé zařízení nainstaloval pracovník společnosti zajišťující dodávání paliv do čerpací stanice. „Na firmu se totiž obrátil její zákazník a požádal o spolupráci v souvislosti s možnými krádežemi paliva ze strany řidičů nákladních vozidel, kteří při tankování do kamionu, čerpají pohonné hmoty i do připravených kanystrů. Provozovatelku, ani další zaměstnance čerpací stanice z taktických důvodů o tomto kroku nikdo neinformoval,“ vysvětlila mluvčí policie.

Policie případ původně vyšetřovala jako nebezpečné vyhrožování. Vzhledem k tomu, že se celá situace takto vysvětlila, nevzniklo podezření ze spáchání jakéhokoli protiprávního jednání. Policisté z Boru u Tachova proto celou věc odložili.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, bomba, anonym, Plzeň, policie, pyrotechnik, Tacho, čerpací stanice, Okresní soud Plzeň-jih, Edvard Beneš, okres Plzeň-jih, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Anonym nahlásil bombu v budově okresního soudu, policie evakuovala 137 lidí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.