Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Cyklistu na kruhovém objezdu srazilo a vážně zranilo auto, další osobák přehlédl motorkáře

Řidička osobního automobilu srazila na kruhovém objezdu v Sušici staršího cyklistu. Muž utrpěl vážné zranění a letecká záchranná služba ho transportovala do nemocnice v Plzni. A v Sušici se stala i druhá nehoda, při níž pro změnu přehlédl odbočující řidič osobáku muže na motocyklu, který jel za ním. Při srážce se motorkář zranil a navíc přijde i o řidičák.

„Pětačtyřicetiletá řidička vozu značky Hyundai Santa Fe jela v ulici Volšovská po kruhovém objezdu. Při jízdě měla v úmyslu odbočit vpravo dále do ulice Příkopy. Před odbočením předjížděla šestasedmdesátiletého cyklistu jedoucího po kruhovém objezdu ve stejném směru. Při nájezdu na výjezd zkřížila cyklistovi dráhu a ten s jízdním kolem narazil do pravého boku vozidla,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Po střetu upadl cyklista na zem a utrpěl zranění, se kterým byl letecky transportován do nemocnice v Plzni. Požití alkoholických nápojů před jízdou policisté vyloučili dechovými zkouškami. Na jízdním kole škoda nevznikla, na osobním vozidle byla vyčíslena na 20 tisíc korun.

Na náměstí Svobody v Sušici jel osmapadesátiletý muž osobního vozidla tovární značky Škoda Superb. Před budovou městského úřadu odbočoval vlevo, kdy chtěl zaparkovat na volném parkovacím místě. „Přitom si kvůli nedostatku místa najel doprava. Nedal však znamení o změně směru jízdy a dostatečně se nepřesvědčil o situaci v silničním provozu za sebou. Přehlédl řidiče motocyklu tovární značky BMW,“ uvedla mluvčí policie.

Třiapadesátiletý motocyklista také nesledoval situaci v silničním provozu, včas nezareagoval na odbočující vozidlo a narazil do jeho levého předního boku. Celková škoda na vozidlech byla vyčíslena na 90 tisíc korun. Řidič motocyklu utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice v Sušici.

„Oba řidiči se podrobili dechovým zkouškám. U řidiče osobního vozidla byla negativní, u motocyklisty pozitivní. Odborné měření elektronickým přístrojem ukázalo výsledek 0,30 promile alkoholu v krvi. Motocyklista uvedl, že alkoholické nápoje požíval do 23 hodin předchozího dne, kdy vypil pět dvanáctek. Při vyšetřování dopravní nehody policisté zjistili, že motocykl nemá platnou technickou kontrolu. Skončila před deseti dny,“ doplnila mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, pád z kola, sražený cyklista, sražený motorkář, letecká záchranná služba, cyklista, kruhový objezd, Sušice, motocykl, Plzeň, BMW, Hyundai Santa Fe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklistu na kruhovém objezdu srazilo a vážně zranilo auto, další osobák přehlédl motorkáře  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.