Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zloděj prodal kradeného psa, ten se pak oklikou vrátil ke svému majiteli

Postavou Josefa Švejka ze slavného románu Jaroslava Haška se zřejmě inspiroval výtečník z Klatov. Svému známému totiž bez mrknutí oka prodal psa plemene Jack Russel teriér, který mu rozhodně nepatřil.  

 Odcizení svého psa oznámil na obvodním oddělení policie muž, který uvedl, že o zvíře pečuje společně se svojí babičkou. „Předcházející den odešel z místa bydliště v odpoledních hodinách, kdy mu babička večer telefonovala s tím, že kolem jednadvacáté hodiny vzal bratranec jeho psa vyvenčit. Poškozený obdržel během večera zprávy na mobilní telefon od svého bratrance, který mu tvrdil, že psa někdo odcizil, když jej uvázal v Masarykově ulici a na chvilku se vzdálil,“ popsala událost mluvčí policie Dana Ladmanová.

Majitel při oznámení krádeže popsal svého psa, který měl na postroji dvě plechové známky s registrací města a na druhé byl uveden i jeho telefonní kontakt a číslo čipu. Policistům se velmi rychle podařilo vypátrat muže, který se stal novým majitelem odcizeného psa a vysvětli, za jakých okolností k němu přišel. „Muž uvedl, že přibližně před týdnem, za ním přišel jeho známý a nabízel na prodej psa za 2 000 Kč s odůvodněním, že majitel o něho nepečuje. Muž zaplatil požadovanou částku a psa si ponechal,“ řekla policejní mluvčí.

Ze zvířete se jeho nový majitel opravdu dlouho neradoval a na výzvu policie psa vydal. Podle prověrky a načtení čipu strážníci městské policie zjistili, že se skutečně jedná o pohřešovaného psa a vrátili ho jeho majiteli. Policie teď případ vyšetřuje pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku, který bude postoupen správnímu orgánu.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Strejcová

Štítky krádež, pes, prodej psa, krádež psa, Klatovsko, policie, Jaroslav Hašek, John Russell, Josef Švejk, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj prodal kradeného psa, ten se pak oklikou vrátil ke svému majiteli  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.