Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Prodavači pozor! Na scénu se vrátil otřepaný trik s rozměňováním bankovek

Otřepaný trik s rozměňováním bankovek je opět na scéně a opět jsou podvodníci úspěšní, zatímco prodavačům zůstanou oči pro pláč. Několik takových případů zaznamenali policisté v Plzni za poslední týden. Všichni prodavači by si měli dát pozor.

„Jde o starý známý trik při rozměňování bankovek s větší nominální hodnotou za menší. Již ve třech případech se tímto způsobem podvodníci obohatili. Pachatel či pachatelé si vybírají obchody s menší fluktuací osob, aby mohli odvést pozornost obsluhy při samotném rozměňování bankovek,“ varuje mluvčí policie Veronika Hokrová.  

Podle policistů je velmi pravděpodobné, že stejný trik mohou pachatelé zkoušet i v jiných městech Plzeňského kraje. Proto policisté apelují na případné další prodejce, stánkaře, obsluhy benzinových čerpacích stanic, obchodníků s drobným zbožím, aby byli při podobném jednání velmi obezřetní a nenechali se zmást.

„Scénář těchto událostí je vždy podobný. Nákup věcí malé hodnoty, platba bankovkou větší nominální hodnoty, převážně 2 000 Kč nebo 5 000 Kč. Při vrácení peněz dojde ke zmatečnému rozměňování bankovek, kdy se pachatel zaměří zejména na komunikaci s ochotnou prodavačkou a z obchodu odchází obohacen,“ popsala průběh podvodu mluvčí policie.  

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, rozměňování peněz, policie varuje, bankovky, Plzeňský, Plzeň, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodavači pozor! Na scénu se vrátil otřepaný trik s rozměňováním bankovek  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.