Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Surovec ve vlaku zkopal cestující a ukradl jí mobil. V jiném vlaku hrozil zabitím prodejci občerstvení

Cestující ve vlaku surově zkopal jedenatřicetiletý muž a následně ji okradl o mobilní telefon. Stejný pachatel v jiném vlaku napadl dalšího cestujícího, kterému dokonce vyhrožoval zabitím. Kromě těchto útoků má muž mít na svědomí ještě opakované vloupání do jednoho rekreačního objektu. Nebezpečný pachatel už je ve vazbě.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže, kterého obvinil z loupeže a z přečinu nebezpečného vyhrožování. Později byl ještě obviněn obvinil z krádeže a z porušování domovní svobody. „Obviněný muž při cestě vlakem nejprve požádal jedu cestující o drobné. Když mu žena odpověděla, že žádné peníze nemá, začal do ní kopat a přitom jí z ruky vytrhl její mobilní telefon. Z místa následně utekl. Poškozená muže doběhla v uličce vagónu. Ve chvíli, kdy chtěl obviněný na ženu opět zaútočit, využila jeho chvilkové nepozornosti, vyndala mu telefon z kapsy a z místa utekla,“ popsala řádění surovce policejní mluvčí Michaela Raindlová.

O dva dny později nastoupil obviněný muž do dalšího vlaku, kde oslovil jednoho ze zaměstnanců s tím, že by chtěl zaplatit. Vzhledem k tomu, že se jednalo o zaměstnance, který ve vlaku prodával nápoje, zeptal se muže, co si dá k pití. „Obviněný reagoval na otázku agresivně a začal druhému muži vyhrožovat fyzickým napadením a dokonce i zabitím. Při kontrole následně nepředložil průvodčímu platnou jízdenku, kterou si odmítal zakoupit. Byl proto vyzván, aby si z vlaku na příští zastávce vystoupil. Na zastávce již na agresora čekali policisté,“ uvedla mluvčí policie.

V obou případech byl obviněný muž stíhaný na svobodě. Místo toho, aby se ponaučil, pokračoval v páchání trestné činnosti. Podle dosud zjištěných skutečností se totiž dvakrát vloupal do stejného rekreačního objektu v Plzni v městské části Bolevec. Při prvním násilném vniknutí odcizil televizi včetně antény a set top boxu. Při druhém vloupání již nebylo co odcizit, tedy co by mohl později zpeněžit. Odnesl si tedy „alespoň“ kostkovanou košili, kterou si na sebe rovnou oblékl. Policisté muže po chvíli zadrželi nedaleko chaty. Státní zástupce pak podal podnět k podání návrhu na vzetí zadrženého do vazby, což soudce akceptoval.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky napadl cestující, okradl ženu ve vlaku, vloupání do chaty, ukradl mobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Surovec ve vlaku zkopal cestující a ukradl jí mobil. V jiném vlaku hrozil zabitím prodejci občerstvení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.