Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na řidičák může zapomenout, žákyně autoškoly měla pozitivní test na drogy

Zdrogovaní a opilí řidiči zaměstnali v posledních dnech plzeňské policisty. Zastavili například vůz autoškoly a nestačili se divit. Osmatřicetiletá žena za volantem měla pozitivní test na pervitin. Jen o pár desítek minut dříve řešili i nehodu, kterou zavinil alkoholem posilněný muž. Nadýchal tři a půl promile.

„Policisté zastavili v Motýlí ulici v rámci běžného výkonu služby řidičku vozidla autoškoly provádějící výcvik. Při silniční kontrole se osmatřicetiletá žena podrobila na výzvu policistů dechové zkoušce na alkohol a testu na návykové látky. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní na amfetamin/metamfetamin,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Ten den se policisté zabývali i mužem, který před jízdou notně popíjel. A to do takové míry, že netrefil Na Roudné z kruhového objezdu a narazil do vyvýšeného středového ostrůvku. „Šestačtyřicetiletý muž nadýchal tři a půl promile,“ doplnila Raindlová.

Třetího hříšníka zastavili policisté v ulici Mozartova. „Třicetiletého muže vyzvali k podrobení se testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Ten ukázal policistům pozitivní výsledek na amfetamin/metamfetamin. Při silniční kontrole navíc hlídka při lustraci v evidenci řidičů zjistila, že muž má platný zákaz řízení motorových vozidel a to až do konce června roku 2025,“ dodala mluvčí a znovu připomněla, že v Česku platí nulová tolerance. Alkohol ani jiné návykové látky za volant prostě nepatří.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky řízení pod vlivem drog, drogy za volantem, zfetovaný řidič, zákaz řízení, jízda pod vlivem, alkohol za volantem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na řidičák může zapomenout, žákyně autoškoly měla pozitivní test na drogy  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.