Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Svítilna TAXI na střeše taxíku nechyběla, taxametr ale řidič neměl. Navíc používal kartu ZTP na cizí jméno

Nejdůležitější vybavení chybělo ve vozidle plzeňského taxikáře, kterého zastavila ke kontrole hlídka městské policie. V automobilu totiž chyběl taxametr. Svítilnu s nápisem TAXI ovšem řidič hrdě používal. Chybějící taxametr nebyl zdaleka jediným pochybení, kterého se řidič vozidla taxi dopustil a zadělal si tak na slušné problémy.

„Vozidlo mělo na střeše žlutou svítilnu TAXI, v rohu na skle žlutou evidenční nálepku, co ale ve vozidle chybělo, byl taxametr. Řidič přiznal, že jej ve vozidle vůbec nemá,“ informovala mluvčí městské policie Tereza Schliková.

Dalším zjištěným přestupkem u taxikáře pak bylo neoprávněné užití karty ZTP (průkaz osoby se zdravotním postižením), protože řidič zaparkoval na vyhrazeném místě pro držitele karet ZTP. „Karta, která byla umístěna za čelním sklem ale nebyla jeho. Patřila jeho otci. Sám řidič poté hlídce sdělil, že přepravovaná osoba se ve vozidle nenachází a ani nenacházela. Jednání muže předali strážníci příslušnému správnímu orgánu,“ doplnila Schliková.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Plzeň

Štítky taxi, řidič vozu taxi, chyběl taxametr, taxametr, karta ZTP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svítilna TAXI na střeše taxíku nechyběla, taxametr ale řidič neměl. Navíc používal kartu ZTP na cizí jméno  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.