Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Muž, který vyhrožoval střelbou do lidí, měl doma ruční protitankový granátomet

Ruční protitankový granátomet a další střelivo nalezla policie při domovní prohlídce u Michala B., který na sociálních sítích vyhrožoval střelbou do lidí. Dotyčného, který sám sebe označoval za narkomana, zadrželi kriminalisté na severním Plzeňsku. Podnětem pro jeho stíhání byly příspěvky na Facebooku, kde psal o nutnosti likvidace celé civilizace. Nyní mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

O muži, který vyhrožoval na sociálních sítích střelbou do žen i dětí, jsme informovali již ve čtvrtek. O den později zveřejnila policie bližší informace. „Jelikož byly v rámci prověřování zjištěny tyto nové skutečnosti, došlo ke změně právní kvalifikace a muže jsme dnes obvinili ze spáchání přečinu násilí proto skupině obyvatelů a proti jednotlivci v souběhu s přečinem nedovoleného ozbrojování,“ sdělila v pátek večer policejní mluvčí Pavla Burešová.

V rámci domovní prohlídky policisté zajistili několik kusů střeliva. „Za účasti pyrotechnika také ruční protitankový granátomet, který byl kolegou z pyrotechnické služby odborně převezen k následnému zkoumání,“ informovala mluvčí.

Muž na sebe upoutal pozornost příspěvky na sociálních sítích. „Já už nemám co ztratit. Tak pojďte do narkomana. Zabiju vás všechny,“ napsal Michal B. „A víte co? Vy mr*ky. Nejraději bych vzal automat a začal bezhlavě střílet. Vys*at se na ty pos*aný zničený životy. Vymazat je z povrchu zemského. Každou zasranou mr*ku, co se řídí pravidlama jak bezmozek. Ne, ne všechny postřílet. Děti, matky to je jedno. Tahle zku*vena civilizace musí zmizet,“ doplnil v následném komentáři.

Kriminalisté pisatele ve spolupráci se zásahovou jednotkou již zadrželi na severním Plzeňsku. „Rovněž budeme podávat podnět k tomu, aby byl obviněný stíhán vazebně,“ dodala Burešová.

Čtete také:

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky šíření poplašní zprávy, výhružky na internetu, výhružky zabitím, sociální sítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž, který vyhrožoval střelbou do lidí, měl doma ruční protitankový granátomet  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.