Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Ukrajinec zemřel po surovém napadení v hudebním klubu, útočníky stíhá policie na svobodě

Čtveřice Ukrajinců surově napadla svého krajana na záchodcích plzeňské diskotéky Aréna. Napadený putoval do nemocnice v bezvědomí a krvácením do mozku. Později zemřel. Podle provedené pitvy ale jeho smrt nesouvisí s útokem v hudebním klubu. Policie proto čtyři agresory stíhá jen za ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a z výtržnictví. Jednomu z nich dokonce ještě ani nebylo 18 let.

Surovému útoku měla podle policie předcházet slovní rozepře mezi pěticí mužů. Podle deníku Právo se mělo jednat o Ukrajince. Čtyři agresoři ve věku třiadvacet, dvacet, devatenáct a sedmnáct let poté napadli na pánských záchodcích šestačtyřicetiletého krajana. Do muže kopali a mlátili ho pěstmi.

„Poškozený upadl do bezvědomí, na místo se dostavila zdravotnická záchranná služba, která prováděla resuscitaci s následným převozem do nemocnice, kde poškozený zemřel,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová. K diskotéce se okamžitě dostavilo několik policejních hlídek a začalo rozsáhlé prověřování, během něhož vyšetřovatelé zadrželi podezřelé osoby. U zemřelého proběhla soudní pitva.

„Podle předběžné zprávy ze soudního lékařství bezprostřední příčinou úmrtí byl krevní výron. Fyzický útok nevedl přímo ke smrti poškozeného. Mnohdy taková krvácení totiž nastávají nejen jako následek traumatu, nýbrž i jako následek primárních chorobných změn,“ vysvětluje mluvčí.

Obvinění muži byli propuštěni z policejní cely a jsou stíháni na svobodě. Za spáchání výtržnictví a ublížení ve stádiu pokusu jim hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, mladistvému pak trest poloviční.

Foto Pixabay.com

Štítky surové napadení, ublížení na zdraví, napadení v klubu, smrt, mrtvý Ukrajinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Naštěstí se ti herojové takhle baví většinou jen mezi sebou. Hrdinství by ovšem měli raději prokazovat na ukrajinské frontě.

Středa, 6. prosince 2023, 08:36Odpovědět

Ukrajinec zemřel po surovém napadení v hudebním klubu, útočníky stíhá policie na svobodě  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.