Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Policisté dopadli čtyři mladé sprejery. Svými výtvory způsobili škodu za 170 tisíc korun a přijde je to hodně draho

, aktualizováno 6. října 2023, 11:50

Čtyři sprejeři vyzdobili svými výtvory celou řadu objektů na území města Klatovy. Policistům se ale podařilo odhalit a obvinit z poškození cizí věci nejen tříčlennou partičku, ale i jednoho sólistu. Celková škoda za poničené objekty byla vyčíslena na částku 170 tisíc korun. Poškozené objekty postříkali podezřelí mladíci různými barevnými nápisy a číslicemi.

„Nejprve tři mladí muži ve věku 20, 22 a 22 let poničili ve dvanácti případech pomocí sprejů různých barev několik objektů v ulicích Klatov. Jednalo se například o plechová dvířka betonové schránky na popelnice, kontejnery na tříděný odpad, zdi prodejny, garáže a ostatních budov, autobusovou zastávku, parovodní potrubí, lampu veřejného osvětlení, dopravní značku, plastové sloupky na osvětlení, plotové pilíře a mnohé další. Výše škody byla vyčíslena na částku 160 tisíc korun,“ informovala mluvčí policie Barbora Šmaterová. Za toto protiprávní jednání sdělili klatovští policisté všem třem osobám podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci ve formě spolupachatelství.

„Policisté objasnili i druhý případ, kdy osmnáctiletý mladík ze Sušicka pomocí žlutého spreje nastříkal na dvě svislé dopravní značky, které se nachází po pravé straně při hlavní silnici z Domažlic do Klatov, číslici 272. Tímto svým jednáním mladý muž způsobil škodu ve výši 10 tisíc korun a již mu bylo vrchním inspektorem taktéž sděleno podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Za toto jednání může soud podezřelým mladíkům uložit trest odnětí svobody až na jeden rok,“ doplnila policejní mluvčí Šmaterová.

Sprejera dopadli i policisté v Plzni

Dalším obdobným případem se zabývali policisté v Plzni. Třicetiletý muž tam poničil komplex řadových garáží. „Na stěny nebo vrata garáží nasprejoval různé nápisy. Poškozeným majitelům způsobil škodu přes 13 tisíc korun. I v tomto případě skvěle zafungovala operativní činnost policie a také precizní práce na místě činu, kdy policisté zajistili několik stop, které poté vyhodnotili. Podezřelý muž se následně k činu doznal. V případě prokázání viny mu hrozí až jeden rok odnětí svobody," Michaela Raindlová. 

FOTOGALERIE: Sprejeři řádili v Klatovech

Čtvrtek, 5. října 2023, 15:06

FOTOGALERIE: Sprejeři řádili v Klatovech
FOTOGALERIE: Sprejeři řádili v Klatovech

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky sprejeři, stříkali nápisy, čtveřice sprejerů, policisté dopadli sprejery

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté dopadli čtyři mladé sprejery. Svými výtvory způsobili škodu za 170 tisíc korun a přijde je to hodně draho  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.