Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Nešťastný muž se chtěl zabít skokem ze čtyřicetimetrového jeřábu, policisté mu to rozmluvili

Na tísňovou linku 158 se dovolal rozrušený muž a oznámil, že hodlá skoncovat se životem. Nešťastníka našla policejní hlídka z plzeňských Slovan sedět na čtyřicetimetrovém jeřábu, ze kterého chtěl skočit. Policisté začali s mužem opatrně mluvit, poté se jeden z nich spolu s hasiči vydal přímo za mužem nahoru a myšlenky na sebevraždu mu úspěšně rozmluvil.

Rozhodnutí spáchat sebevraždu oznámil šestačtyřicetiletý muž na tísňovou linku krátce po deváté hodině večerní. Na uvedené místo okamžitě vyjela policie, záchranáři i hasiči.

„První se na místo dostavili policisté z obvodního oddělení Plzeň Slovany. Muž seděl na věžovém jeřábu ve čtyřicetimetrové výšce. Hlídka se s ním okamžitě spojila a navázala s ním kontakt. Během několika minutového rozhovoru policisté muže uklidnili a přesvědčili ho, aby vyčkal na pomoc,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Mezitím dorazili na místo také hasiči, kteří společně s jedním z policistů vylezli za mužem na jeřáb. Zhruba po půl hodině vyjednávání se jim ho podařilo přesvědčit, aby spolupracoval a spolu s nimi slezl na zem. „Následně si ho převzali do péče záchranáři,“ uzavřela mluvčí.

Oběšeného sebevraha odřízl policista v posledních vteřinách, za záchranu života mu muž druhý den telefonicky poděkoval

Doslova v poslední vteřině zachránila policejní hlídka muže, který se rozhodl oběsit na půdě rodinného domu. Jeden z policistů se po neúspěšném vyjednávání k sebevrahovi na půdu dostal až v okamžiku, kdy už visel na laně s oprátkou kolem krku.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky záchrana života, záchrana sebevraha, vyjednávání, pokus o sebevraždu, skok z výšky, skok z jeřábu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nešťastný muž se chtěl zabít skokem ze čtyřicetimetrového jeřábu, policisté mu to rozmluvili  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.