Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Oběšeného sebevraha odřízl policista v posledních vteřinách, za záchranu života mu muž druhý den telefonicky poděkoval

Doslova v poslední vteřině zachránila policejní hlídka muže, který se rozhodl oběsit na půdě rodinného domu. Jeden z policistů se po neúspěšném vyjednávání k sebevrahovi na půdu dostal až v okamžiku, kdy už visel na laně s oprátkou kolem krku.

Policisty vyslal do malé obce na Sušicku operátor tísňové linky 158 na základě telefonátu o muži se sebevražednými úmysly. „Jednalo se o dvaatřicetiletého muže, který se chystal oběsit na půdě rodinného domu. Na místě policisté zjistili, že se muž nachází v malém průlezu na půdu a není možné se k němu dostat. V průlezu totiž chyběl žebřík, který měl dotyčný vytažený u sebe na půdě. S mužem se pokoušela neustále komunikovat posádka zdravotnické záchranné služby, avšak pokusy rozmluvit mu jeho úmysl skočit, byly neúspěšné. Dotyčný své výhružky naplnil,“ popsala dramatickou situaci na místě mluvčí policie Barbora Šmaterová.

Jeden z členů policejní hlídky využil druhého kolegy a do jeho nastavených rukou našlápl a vyhoupl se až na půdní prostor. „Poté okamžitě odtáhl muže do bezpečného prostoru a nožem přeřezal oprátku, kterou měl kolem krku. Tím došlo k uvolnění jeho dýchacích cest. Následně policista našel žebřík, který umístil do prostoru pro výlez na půdu, čímž zajistil k muži přístup záchranářům,“ uvedla policejní mluvčí.  

Muže následně převezli záchranáři do zdravotnického zařízení k dalšímu ošetření. Před převozem do nemocnice policisté provedli u muže dechovou zkoušku, která ukázala pozitivní výsledek s hodnotou 2,30 promile. Druhý den telefonicky kontaktoval dotyčný muž jednoho ze zachraňujících policistů. Děkoval mu za záchranu svého života a uvedl, že to byla od něj hloupost a je rád, že je naživu.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky záchrana sebevraha, policejní hlídka, oběšený muž, odřízli sebevraha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oběšeného sebevraha odřízl policista v posledních vteřinách, za záchranu života mu muž druhý den telefonicky poděkoval  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.