Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Chlapci vzplála za jízdy baterie u elektrokola. Hořící články vystřelovaly do dálky jako při ohňostroji

Baterie na elektrokole začala hořet přímo za jízdy v ulicích Plzně a mladý cyklista měl co dělat, aby se rychle dostal do bezpečí. Hořící části napájecího bloku totiž vystřelovaly jako při ohňostroji do vzdálenosti několika metrů od samotného kola, ze kterého pak ve finále zbylo jen ohořelé torzo.

Kolo, na kterém jel chlapec se vzňalo za jízdy ve Schwarzově ulici. Mladík doslova zažil v praxi na vlastní kůži jak to vypadá, když se používá známé úsloví, že někomu hoří za zadkem koudel „Chlapci, který na kole jel, se naštěstí podařilo zastavit a bezpečně se od něho vzdálit. Kolem jedoucí motorista, který viděl, co se děje, přispěchal s hasicím přístrojem a provedl prvotní zásah. Jednotlivé články napájecího bloku se při požáru rozletovaly až do vzdálenosti několika metrů od kola,“ popsal událost mluvčí hasičů Petr Poncar.

K hořícímu kolu přispěchali profesionální hasiči, kteří bateriový blok uhasili a zkontrolovali termokamerou. Příčinou požáru byla technická závada. „Pokud uvažujete o koupi elektrokola neho elektrokoloběžky, volty vždy jen značkové produkty a příslušnou certifikací. Laciné varianty, či dokonce domácí výroba s sebou nesou vysoké riziko technických poruch, které mohou skončit požárem,“ varuje mluvčí hasičů.

Závada při nabíjení elektroskútru způsobila požár bytu, jeden člověk se při hašení nadýchal zplodin

Několik jednotek hasičů vyjíždělo k požáru domu ve Zbirohu. Obyvatel bytu si doma nabíjel akumulátor elektroskútru, od kterého vzplál nábytek. Oheň se muž snažil uhasit spolu se sousedem, během hašení se ale nadýchal kouře a skončil v péči...

Hasiči likvidovali i požáry bytů od elektrokoloběžky

Loni Plzeňská Drbna informovala o několika případech požárů bytů, které způsobila elektrokoloběžka nebo baterie elektroskútru. Hasiči například likvidovali požár ve Zbirohu, kde si muž doma nabíjel akumulátor elektroskútru, od kterého vzplál nábytek. Oheň se muž snažil uhasit spolu se sousedem, během hašení se ale nadýchal kouře a skončil v péči záchranářů. Požár způsobil škodu za 200 tisíc korun. Ve Strašicích na Rokycansku zase vyhořel byt poté, co tam v noci kvůli závadě vzplála elktrokoloběžka a 13 obyvatel domu zažilo noční evakuaci. Tři z nich se nadýchali kouře a skončili v péči záchranářů. Požár napáchal v tomto případě škodu za milion.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky požár baterie elektrokola, hořelo elektrokolo, požár baterie, kolo vzplálo za jízdy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smazaný uživatel

Jak spolehlivé a eko. Evidentně slepá ulička je to elektro.

Středa, 26. dubna 2023, 13:05Odpovědět

Chlapci vzplála za jízdy baterie u elektrokola. Hořící články vystřelovaly do dálky jako při ohňostroji  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.