Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Závada při nabíjení elektroskútru způsobila požár bytu, jeden člověk se při hašení nadýchal zplodin

Několik jednotek hasičů vyjíždělo k požáru domu ve Zbirohu. Obyvatel bytu si doma nabíjel akumulátor elektroskútru, od kterého vzplál nábytek. Oheň se muž snažil uhasit spolu se sousedem, během hašení se ale nadýchal kouře a skončil v péči záchranářů. Případ velmi připomíná další nedávný zásah, kdy kvůli vadné elektrokoloběžce museli hasiči během noci evakuovat z bytovky na Rokycansku 13 lidí.

„Škodu za 200 tisíc korun způsobil požár v Pujmanové ulici ve Zbirohu. Hořelo v bytovém domě a příčinou byla technická závada při nabílení akumulátoru elektroskútru. Uživateli bytu se společně se sousedem oheň podařilo uhasit před příjezdem jednotek z domovního hydrantu. Při hašení se nadýchal zplodin a byl následně předán do péče přivolených zdravotníků,“ shrnul zásah mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Pohled do vyhořelého bytu ve Strašicích na Rokycansku, kde vzplála elektrokoloběžka

Obdobný případ řešili hasiči na konci dubna, kdy závada na elektrokoloběžce způsobila požár bytu a 13 lidí proto zažilo noční evakuaci. Tři obyvatelé domu se nadýchali kouře a skončili v péči záchranářů. Událost se odehrála ve Strašicích na Rokycansku kolem čtvrté hodiny ráno.

„Škoda způsobená požárem byla odhadnuta na jeden milion korun. Příčinou byla technická závada na elektro koloběžce,“ informoval tehdy mluvčí hasičů. „Záchranáři na místě ošetřili a ponechala tři muže, jejich zdravotní stav nevyžadoval transport do zdravotnického zařízení,“ dodala Andrea Divišová ze záchranné služby.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK

Štítky požár bytu, elektroskútr, Zbiroh, závada na nabíječce, požár, okres Rokycany, Strašice, Andrea Divišová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závada při nabíjení elektroskútru způsobila požár bytu, jeden člověk se při hašení nadýchal zplodin  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.