Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Policisté zachránili ženě půl milionu korun, které strkala na pokyn podvodníka do bitcoinmatu

Neuvěřitelnou shodou náhod se podařilo plzeňským policistům zachránit životní úspory čtyřiašedesátileté ženy, která uvěřila falešnému bankéři. Policisté si všimli, jak dotyčná vkládá peníze do bitcoinmatu a řekli jí, že se jedná o jeden z velmi častých podvodů. Ještě předtím, než si jí hlídka všimla, stihla žena nastrkat do stroje 300 tisíc korun, o které tím pádem nenávratně přišla. Dalších 500 tisíc ale měla u sebe.

Čtyřiašedesátiletá žena uvěřila, že její peníze nejsou v bezpečí a dala na pokyny podvodníka, jenž se vydával za bankéře. Vystrašené ženě volal z několika telefonních čísel a rychle ji přiměl k tom, aby peníze převedla na bezpečný účet, který jí vytvoří. Následně měla dle pokynů vybrat veškerou hotovost a vložit ji přes bitcoinový bankomat na další účet. Žena uposlechla a vybrala si 800 tisíc korun. Poté začala vkládat peníze do bitcoinmatu přesně podle pokynů podvodníka a zaslaných QR kódů.

„Vložila tam 300 tisíc korun a plánovala vložit dalších 500 tisíc korun. V průběhu vkládání peněz byla oslovena hlídkou policistů, kteří ženě vysvětlili, že v současné době se jedná o velmi častý podvod vylákání finančních prostředků a že se může stát obětí trestného činu. Na doporučení policistů žena vkládání hotovosti do bitcoinmatu zanechala a věc oznámila na policii,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová

Policistům nevěřila a zchudla o 800 tisíc

Poměrně neuvěřitelně působí příběh z Prahy, kde policisté taktéž oslovili ženu u bitcoinmatu. Podobně jako plzeňští kolegové se jí snažili říct, že se jedná velmi často o podvod. Ona však na jejich rady nedala a dál vkládala do bankomatu statisícové částky. Druhý den přišla oznámit, že se opravdu jednalo o podfuk a přišla o 800 tisíc korun. „Při výslechu uvedla, že v ten okamžik, kdy jí policisté přesvědčovali, měla v uchu sluchátko a na telefonu podvodníka. Tomu uvěřila, ať policisty neposlouchá a řekne jim, že tam peníze vkládá ze své vůle,“ doplnil policejní mluvčí Jan Daněk.

Podobné případy se dějí jako přes kopírák, a proto policie znovu apeluje na všechny občany, aby na podobné telefonáty nereagovali a neprováděli žádné peněžní transakce podle instrukcí volajících.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, bitcoinmat, falešný bakéř, žena uvěřila podvodníkovi, podvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zachránili ženě půl milionu korun, které strkala na pokyn podvodníka do bitcoinmatu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.