Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Důvěřivá seniorka skončila na otřepaný trik podvodníků a rázem přišla o životní úspory

Starší ženu z Plzeňska zaujal inzerát na sociálních sítích, ve kterém těžce nemocná pisatelka hledala dědice, jemuž by odkázala své jmění ve výši 430 tisíc euro, tedy přes 10 milionů korun. Že se jedná o očividný odvod, ale naivní Češce nedošlo a podvodníkovi začala posílat statisícové částky na uhrazení nejrůznějších poplatků. Vše jí přišlo podezřelé až ve chvíli, kdy měla zaplatit za pohřeb své movité virtuální kamarádky.

„Starší žena z Plzeňska zareagovala na inzerát na sociálních sítích. Inzerujícím měla být těžce nemocná žena, která sháněla seriózního, duchovně založeného dědice, kterému by odkázala částku ve výši 430 tisíc euro. Ženy si prostřednictvím sociálních sítí napsaly několik zpráv. Pachatelka si tak získala důvěru poškozené,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Posléze jí požádala, aby ji na účet zaslala různé částky například na poplatky za vyřízení dědictví, odblokování peněz nebo na zakoupení kolku. Postupně takto žena poslala podvodníkům téměř půl milionu korun. Na policii ale zašla až ve chvíli, kdy se na ni obrátil právník inzerující ženy a oznámil jí, že zůstavitelka zemřela a je potřeba poslat peníze na zaplacení pohřbu. „Na to již seniorka nereagovala a věc oznámila na policii. Policisté se případem nadále zabývají a ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky internetový podvod, falešné inzeráty, naivní žena, inzerát na sociálních sítích, pozůstalost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důvěřivá seniorka skončila na otřepaný trik podvodníků a rázem přišla o životní úspory  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.