Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na břehu řeky leželo odložené oblečení a jízdní kolo. Nález odstartoval velkou pátrací akci i za pomoci dronů

Odložené oblečení i jízdní kolo našli svědci na břehu řeky Úhlavy v Dolanech na Klatovsku. Existovalo podezření, že se jejich majitel mohl utopit v řece. Policie zorganizovala velkou pátrací akci, do které se zapojili nejen hasiči, ale i družstvo dronařů v Plzně se svými stroji. Ti pátrali po ztracené osobě ze vzduchu.

„Hasiči od půl dvanácté v suchých oblecích prohledávali ve vodě koryto řeky Úhlavy a pátrali i v jejím okolí. Na místo zásahu bylo povoláno i družstvo dronařů Správy informačních technologií města Plzně. Po patnácté hodině byl majitel odložených věcí nalezen v pořádku asi o šest kilometrů dál v sousední obci,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Napůl svlečený a zmatený čtyřiačtyřicetiletý muž se nacházel v obci Chudenice. Podle informací serveru krimi-plzen.cz se má jednat o místního bezdomovce. Na vysvětlení byl schopen uvést jen to, že se byl v řece koupat. Dále už nedokázal vysvětlit, proč své oblečení i kolo nechal na břehu a odešel pryč.

Pátrací akci odstartoval i nález bot nedaleko od mostu

Podobnou pátrací akci odstartoval loni v únoru podivný nález páru pánských bot ležících nedaleko mostu přes řeku Úslavu v obci Šťáhlavice na jižním Plzeňsku. Do terénu vyrazil policejní psovod, hasiči a další policejní hlídky. Společně začali všichni propátrávat tok řeky a přilehlý břeh, nic podezřelého se ale nepodařilo nalézt a pátrací akce byla ukončena s negativním výsledkem. Police přesto pokračovala s prověřováním případu. O tři dny později měla celá záhada nečekané rozuzlení. Policisté totiž zjistili, že před odjezdem z tamní chatové osady si jeden muž ve večerních hodinách odložil dotčenou obuv na střechu svého vozidla.

„V domnění, že boty jsou již položené ve voze se řidič rozjel domů. Obuv již nikde nenalezl. O tři dny později se při telefonickém hovoru se známým dozvěděl, že nedaleko od osady probíhala pátrací akce po neznámé osobě, kvůli páru obuvi nalezené u mostu. V tom okamžiku muži došlo, že se s největší pravděpodobností jedná o jeho ztracené boty, které tak usilovně hledal. To se také následně potvrdilo na obvodním oddělení Plzeň 2, kde policisté později vydali i zajištěné boty,“ dodala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK, Policie ČR

Štítky pátrací akce, odložené věci na břehu řeky, drony, dronaři, řeka Úhlava, odložené kolo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na břehu řeky leželo odložené oblečení a jízdní kolo. Nález odstartoval velkou pátrací akci i za pomoci dronů  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.