Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Falešnými eurobankovkami používanými při natáčení filmů platil úspěšně muž na čerpacích stanicích

Nepravými eurobankovkami, které používají při natáčení filmové produkce, platil úspěšně na čerpacích stanicích mladý muž. Díky záznamům z bezpečnostních kamer se ho podařilo velmi rychle identifikovat a dopadnout. Zadržen byl v objektu kasina i s kupou falešných eurobankovek.

„Policisté přijali oznámení, že ve dvou případech na čerpacích stanicích v Rozvadově na Tachovsku neustanovený německy mluvící muž zaplatil za pohonné hmoty, které načerpal do svého vozidla, čokoládové tyčinky a limonády napodobeninou stoeurové bankovky s nápisem Movie Money a upravenou do opotřebovaného stavu,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Napodobeninami bankovek zaplatil jako pravými v úmyslu obohatit se a získat majetkový prospěch. V obou případech obsluha peníze přijala a vrátila zbývající částku. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu padělání a pozměnění peněz. Policisté zajistili na čerpacích stanicích nejen falešné bankovky, ale také kamerové záznamy z provozoven, které zachytily pachatele přímo v akci.

„Na základě toho pak byl v objektu kasina zadržen pětadvacetiletý muž. U sebe měl 119 kusů bankovek v nominální hodnotě 5 euro, 120 kusů bankovek v nominální hodnotě 20 euro a stejný počet bankovek v nominální hodnotě 50 euro, 20 kusů v nominální hodnotě 200 euro a další bankovky. Všechny byly s nápisem Movie Money. Ty se používají ve filmových produkcích při natáčení filmů,“ uvedla policejní mluvčí.

Krajští kriminalisté odboru hospodářské kriminality teď zahájili trestní stíhání dopadeného muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu padělání a pozměnění peněz. Hrozí mu trest odnětí svobody na tři roky až osm let.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky padělané bankovky, platil padělanými bankovkami, padělky bankovek, filmové bankovky, padělání a pozměnění peněz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Falešnými eurobankovkami používanými při natáčení filmů platil úspěšně muž na čerpacích stanicích  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.