Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tragédie při práci v lese, traktor tam večer zavalil muže a ten na místě zahynul

K dalšímu tragickému úrazu vyjížděli ve čtvrtek večer záchranáři na Plzeňsku do lesa nedaleko od Plas. O život tam přišel pětačtyřicetiletý muž, kterého tam zavalil traktor ve špatně přístupném terénu v hluboké strži. Ráno už zasahovaly složky IZS v areálu keramičky v Chlumčanech na Plzeňsku, kde jednoho zaměstnance zavalily keramické dlaždice, které se uvolnily z palety. Muž utrpěl velmi těžké zranění.

Tragédie v lese poblíž Plas na severním Plzeňsku se stala kolem 19. hodiny. Muže tam při práci zavalil traktorem, který se zřítil do hluboké strže. Traktorista zůstal zaklíněný pod strojem. „Přestože na místo vyrazily všechny složky integrovaného záchranného systému i vrtulník letecké záchranné služby, muži již nedokázaly pomoct. Lékař záchranné služby konstatoval exitus,“ informoval mluvčí záchranné služby Vítězslav Sladký. Ještě předtím tělo muže vyprostili hasiči, kterým se podařilo těžký stroj nadzvednout.

„Policisté přijali oznámení o zavalení muže traktorem, ke kterému došlo ve špatně přístupném lesním porostu nedaleko obce Nebřežiny. Na místo vyjeli všechny složky IZS, ale muži již nebylo pomoci a lékař konstatoval smrt. U zemřelého byla nařízena soudní pitva a věc si na místě převzali kriminalisté z územního odboru Plzeň venkov," uvedla k případu mluvčí policie Eva Červenková. Hasiči muže vyprostili z pod traktoru. Po došetření místa tragické události hasiči tělo muže vytáhnou z rokle.

Krátce po sedmé hodině ráno hasiči vyprošťovali v keramičce třiačtyřicetiletého zaměstnance, který byl skřípnutý mezi vlakem a paletami s dlaždicemi. „Osoba měla má dlaždicemi zasypanou ruku a část těla. V době zásahu byla v péči záchranářů a současně hasiči odstraňovali veškerý materiál, který byl na osobě,“ uvedl mluvčí hasičů Michal Holeček. Zavaleného muže hasiči vyprostili a předali do péče záchranářů. Muž při manipulaci s nákladem utrpěl velmi vážné polytrauma a záchranáři ho transportovali ve vážném stavu, ale při vědomí, na Emergency do Fakultní nemocnice Plzeň. 

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky pracovní úraz, muže zavalil traktor, práce v lese, nehoda při práci v lese

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragédie při práci v lese, traktor tam večer zavalil muže a ten na místě zahynul  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.