Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V plzeňské věznici nacvičovali zásah při potlačení krvavé vzpoury vyvolané na pracovišti odsouzených osob

V areálu plzeňské věznice Bory nacvičovaly složky integrovaného záchranného systému zásah během vzpoury na pracovišti odsouzených osob. Při nácviku potlačení vzpoury se pracovalo i se situací, že jsou na místě zranění a také jedna mrtvá osoba. Cílem cvičení bylo procvičit vzájemnou spolupráci a postupy při zásahu v podmínkách mimořádné události.

„Námětem cvičení bylo, že na pracovišti vězněných osob v areálu věznice dojde k hromadnému narušení vnitřního pořádku a bezpečnosti ze strany vězňů. Na pracovišti se přitom nachází 50 osob. Vězni následně v hale založí požár. Personál se snaží osoby z místa evakuovat, část vězňů ovšem odmítá výrobní prostor opustit a začnou se aktivně bránit. Dojde ke zranění dvou osob, kdy jedna osoba je na místě usmrcena,“ uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Do dějiště krvavé vzpoury byly následně vyslány síly a prostředky složek integrovaného záchranného systému. „V průběhu řešení mimořádné události docházelo k barikádové situaci s následným krizovým vyjednáváním. V rámci taktického cvičení policistů je velice důležité mít zpětnou vazbu, a to zejména proto, aby se prověřila rychlost a včasnost zásahu, a v neposlední řadě i jeho taktika,“ zdůraznila mluvčí policie.

„Cvičení potvrdilo, že složky integrovaného záchranného systému a složky vězeňské služby fungují na vysoce profesionální úrovni, ale především, že jsou schopné spolu efektivně komunikovat a koordinovat svou činnost,“ dodala Raindlová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky věznice bory, vzpoura na pracovišti, zásah složek IZS, vzpoura vězňů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V plzeňské věznici nacvičovali zásah při potlačení krvavé vzpoury vyvolané na pracovišti odsouzených osob  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.