Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Dealerka prodala pervitin v tisícovce případů, policisté z TOXI týmu ji zadrželi při předávce poslední dávky

Drogovou dealerku, která v téměř tisícovce případů na severním Plzeňsku a Rokycansku distribuovala svým klientům pervitin dopadli policisté z TOXI týmu. Začátkem tohoto týdne na jižním Plzeňsku kriminalisté odhalili varnu pervitinu. A před týdnem TOXI tým zadržel také další dva aktivní dealery pervitinu na Tachovsku.

„Policisté zahájili trestní stíhání padesátileté ženy pocházející z Nýřanska pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dealerka od února 2021 do doby jejího zadržení měla předat téměř v tisícovce případů pervitin uživatelům na severním Plzeňsku a také na Rokycansku. Policisté podezřelou ženu zadrželi přímo při předávce pervitinu a společně s ní další dvě osoby, které ale po provedených úkonech propustili ze zadržení,“ popsala úspěšnou akci policejní mluvčí Eva Červenková.

Při domovní prohlídce policisté zajistili sáčky s krystalickou látkou, injekční stříkačky, vybavení k distribuci drog a finanční hotovost. Policejní komisař podal návrh na vzetí obviněné do vazby, kterému soud vyhověl.

Surový lupič se sekerou v ruce přinutil seniorku aby mu na účet převedla 250 tisíc. Pátrání po něm přivedlo policisty k nelegální varně pervitinu

S nožem a sekerou v ruce přepadl mladý muž na Plzeňsku seniorku v jejím domu. Surovým způsobem ji přinutil k tomu, aby na jeho bankovní účet převedla 250 tisíc korun. Během následující rozsáhlé pátrací akce po nebezpečném lupiči policisté odhalili...

Úspěch zaznamenal i tachovský TOXI tým

Tachovský TOXI tým má na svém kontě úspěšný zásah proti osobám, které podezíral z drogové trestné činnosti. Na základě provedeného šetření, zjištěných skutečností a zajištěných důkazů tak mohl policejní komisař sdělit obvinění ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy dvěma mužům.

„V prvním případě zadrželi policisté dvaatřicetiletého muže v místě jeho trvalého bydliště. Dotyčný v období nejméně od ledna letošního roku až do doby svého zadržení, prodával či jinak poskytoval pervitin minimálně 28 osobám,“ informovala policejní mluvčí Iva Vršecká. Při akci u něj kriminalisté nalezli plastovou uzavíratelnou přepravku s obsahem bílé krystalické látky. Doma přechovával 92 gramů marihuany.

Druhého devětatřicetiletého dealera zadrželi policisté v okamžiku, kdy zastavili jeho automobil. „I on obchodoval s pervitinem, který nejméně od ledna tohoto roku až do doby svého zadržení poskytl nebo prodal minimálně devíti osobám. Jednalo se nejméně o 50 gramů drogy. Tu u sebe měl i při zadržení, kdy u něj policisté nalezli plastový sáček s obsahem bílé krystalické látky o celkové hmotnosti 3,1 gramu včetně obalu. Ta při provedeném testu vykazovala přítomnost metamfetaminu. Oba muži jsou trestně stíháni na svobodě,“ dodala policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík, Policie ČR

Štítky drogová dealerka, zadržení dealerky pervitinu, pervitin, drogoví dealeři, TOXI tým, metamfetamin, Plzeňský kraj, drogy, okres Rokycany, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dealerka prodala pervitin v tisícovce případů, policisté z TOXI týmu ji zadrželi při předávce poslední dávky  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.