Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Surový lupič se sekerou v ruce přinutil seniorku aby mu na účet převedla 250 tisíc. Pátrání po něm přivedlo policisty k nelegální varně pervitinu

S nožem a sekerou v ruce přepadl mladý muž na Plzeňsku seniorku v jejím domu. Surovým způsobem ji přinutil k tomu, aby na jeho bankovní účet převedla 250 tisíc korun. Během následující rozsáhlé pátrací akce po nebezpečném lupiči policisté odhalili i nelegální varnu pervitinu. V této souvislosti zadrželi dalších šest osob.

Policisté na tísňové lince 158 přijali v dopoledních hodinách oznámení o loupežném přepadení starší ženy v jedné malé obci nedaleko Plzně. „Poškozenou čtyřiasedmdesátiletou ženu měl její rodině známý muž v jejím domě fyzicky napadnout a vyhrožovat jí nožem a sekerou. Pachatel se k domu dostal po poškození dveří u stodoly. Když žena uslyšela hluk z venku, šla se podívat na dvorek, toho pachatel využil a zatlačil seniorku zpět do domu,“ popsala začátek incidentu mluvčí policie Eva Červenková.

Surový lupič poté ženu donutil, aby si v chodbě sedla a lepicí páskou jí svázal ruce a také přelepil páskou ústa. Pak po ní požadoval vydání peněz. „Po celou dobu ohrožoval seniorku nožem, ale naštěstí ji nezpůsobil žádné vážné zranění. Z kabelky si vzal finanční hotovost jeden tisíc korun a z jejího mobilního telefonu si vynutil přístup do internetového bankovnictví, ze kterého si převedl na svůj účet částku 250 tisíc korun. Jakmile pachatel pod pohrůžkou získal co chtěl, z místa utekl,“ řekla policejní mluvčí.

Policisté ihned po pachateli začali intenzivně pátrat, zorganizovali rozsáhlou pátrací akci, do které nasadili desítky příslušníků policie. Pátralo se i za pomoci policejního vrtulníku. „Ve spolupráci se zásahovou jednotkou se kriminalistům z územního odboru Plzeň – venkov za dva dny po přepadení podařilo zadržet pachatele loupeže v malé obci u Plzně. V objektu, kde se nacházel tento pachatel, byla policisty odhalena i nelegální varna pervitinu. V této souvislosti policisté na místě zadrželi dalších šest osob. Jednalo se o čtyři muže a dvě ženy. Jeden muž byl umístěn do policejní cely a ostatní byli propuštěni ze zadržení,“ uvedla mluvčí Červenková.

Zadržený čtyřiadvacetiletý lupič byl obviněn ze spáchání trestného činu loupeže a policejní komisařka podala podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík, Policie ČR

Štítky loupežné přepadení, lupič, přepadená seniorka, přinutil ženu převést peníze, varna pervitinu, sekera, metamfetamin, dům, Plzeň, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Surový lupič se sekerou v ruce přinutil seniorku aby mu na účet převedla 250 tisíc. Pátrání po něm přivedlo policisty k nelegální varně pervitinu  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.